Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pkk

Clariant'tan Kabarık Saçları Kontrol Altına Alan Yeni Çözüm

Kabarık saçlar, artık bir sorun olmaktan çıkıyor: Clariant, yeni Bukle Projesi kapsamında etkili formülasyonlarını tüketiciyle buluşturuyor

  • Clariant, farklı bukle türlerinde en iyi sonucu verme etkinliği kanıtlanmış ve özenle hazırlanmış saç bakım ürünlerini piyasaya sunuyor
  • Özel bileşenler kullanılarak hazırlanan bakım ürünlerinin kabarma kontrolü sayesinde, dolaşan saçların daha kolay açıldığı ve etkin onarım özelliği test edildi ve onaylandı
  • 16 Mart 2021 tarihinde düzenlenecek olan lansman webinar’ı konu hakkında tüketici içgörüleri ile bileşen ve formülasyon içeriklerini kapsayacak

Hedef odaklı ve yenilikçi bir özel kimyasal şirketi olan Clariant'ın Bukle Projesi, kanıtlanmış etkisi ile saçları zararlı etkilerden arındırmaya, onlara bakım yapmaya ve şekil vermeye hazırlanıyor. Bukle Projesi işin köküne inip aradıkları nem ve özel bakımı sunarak kabarık bukleleri doğal güzelliğine kavuşturmayı hedefliyor. Yapılan son çalışmalar ile birlikte sektöre yeni bir ilham kaynağı olan bakım formülasyonları, kabarıklık kontrolü, kolay kullanım ve saç onarımına dair ihtiyaçları karşılamak için tasarlandı. Yapılan testlerin sonucunda etkinliği kanıtlanan formülasyonlar, gündeme damgasını vurdu.

Clariant Kuzey Amerika Kişisel Bakım Segmenti Pazarlama Müdürü Lynna Pili konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "İster sımsıkı bukleler olsun ister gevşek dalgalar, spiraller, zig-zaglar, kıvrımlar yada bunların karması, söz konusu kıvırcık ve kabarık saçlar olduğunda ihtiyaç duyulan özel bakıma erişmek genellikle zordur. Neyse ki devir değişiyor. Markalar bu özel saçların bakım ihtiyaçlarına da odaklanmaya başlıyor. Şu anda, bu zorlu işle gerçekten başa çıkabilen sınırlı sayıda bileşen bulunuyor. Bu yüzden de markalar, tüketicilerin güvenini kazanabilecek formülasyonlar oluşturmakta güçlüklerle karşılaşıyor. Sektörde inovasyona ihtiyaç duyuluyor. Clariant olarak biz ise, kişisel bakım bileşenlerimizin yarattığı avantajlardan yararlanarak, tüketicilerin beklentilerini karşılayacak, yeni saç stillerini sevmelerini ve trendlere ayak uydurmalarını mümkün kılacak ürünler geliştirmelerinde üreticilere yardımcı oluyoruz. "

Kuzey Amerika ekibi tarafından tanıtılan Bukle Projesi ile Clariant, kabarık saç bakımını bir üst seviyeye taşımayı ve pazardaki ihtiyacı karşılayacak altı yeni formülasyon ile sektöre ilham vermeyi amaçlıyor. Bu formülasyonlar ile sürdürülebilirliğe ve fayda potansiyeline öncelik veren Clariant, üreticilere doğal aktifler ve işlevsel bileşenleri odağına alan pazar verileri, iddia doğrulamalarına ilişkin çalışmalar ve yeni format fikirleri sağlıyor. 

Clariant Kuzey Amerika Kişisel Bakım Departmanı İddia Doğrulama Uzmanı Hima Sadavrati ise, "Kullanılan her doğal bileşen, nemlendirme veya güçlendirme gibi kanıtlanmış etkinlik ve performansı nedeniyle, kabarık ve kıvırcık saçların karşılaştığı zorluklara karşı özel olarak seçildi. Aşılması gereken zorluklar arasında gerilme direnci azlığı, kırılma eğilimi ve düşük su tutma kapasitesi bulunuyor. Ayrıca kabarık saçların doğal güzelliğinin benimsenmesine ilişkin trendler yaygınlaştıkça, saçın toksinlerden arındırılması, saç dolaşıklığının açılması veya ısı ve diğer zararlı saç uygulamalarının etkilerinin azaltılması amacıyla onarım ve arındırma avantajları daha ön plana çıkıyor" şeklinde konuştu.

Sonuçta ortaya çıkan altı yenilikçi formülasyon hem yaratıcı bir tasarıma dayanıyor hem de 3, 4 ve 5 numaralı (standart, gevşek, S tipi v.b.) kritik saç bukle türlerine ilişkin çalışmalarla destekleniyor.   Bu çalışmalar kapsamında özellikle aşağıdaki hususların değerlendirilmesine odaklanıyor:

Kabarma kontrolü: Clariant'ın doğa dostu nemlendiricisi Genadvance® Hydra sayesinde, nicel ve nitel çalışmalar saçlarda çok daha az kabarma olduğunu gösterirken, saçların nemli kalması sağlanıyor.
Tarama testleri: Genadvance Repair bakım ajanı, saç tarama kolaylığının geliştirilmesine yönelik formülasyonlardan birinin parçası olarak kullanılıyor. Plantasens® Olive Squalane ise kullanım sonrası yumuşak ve bakımlı bir his bırakırken, yüzde 100 zeytinden üretilen yumuşatıcı, üstün ipeksi bir his veriyor. 
Bukle belirginliği: Yapılan nicel ve nitel çalışmalara göre, yenilikçi şekillendirme ajanı Genadvance Life sayesinde saçtaki kabarma azalıyor ve  bukle yapısının birikme etkisi olmadan geliştiği gözlemleniyor.

Konuyu doğrudan uzmanlarından dinlemek için, Clariant Kuzey Amerika Kişisel Bakım ekibi tarafından verilecek “Bukle Projesi: Kabarık Saçların Bakımına İlişkin Ciddi bir Tartışma’’ adlı ilham verici webinara katılabilirsiniz. Gerçekleşecek webinar çerçevesinde, bu pazar segmentine bilimsel açıdan yaklaşılacak, formülasyon ile ilgili dikkat edilmesi gereken konular ele alınacak ve iddia edilen özelliklerin gerekçelendirilmesinin önemine değinilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.