Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak suriye Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hatay dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen

Kordsa Global Lastik Teknolojisini Şekillendiriyor

Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, şirketin global pazarda lastik teknolojisini şekillendiren kuruluş olduğunu söyleyerek, bugün dünyada her üç uçak lastiğinden 2’sinin, her 2 otomobil lastiğinin de birinin Kordsa Lastik kord bezi ile güçlendirildiğini bildirdi.

Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, düzenlenen basın toplantısında Kordsa Global’in 2015 yılı performansını değerlendirerek, Kordsa Global’in  2014 yılında girdiği inşaat güçlendirme pazarı ve 2015 yılı başında Asya Pasifik bölgesinde hayata geçirdiği lastik güçlendirme yatırımlarının geri dönüşünü almaya başladığını ve  2015 sonunda esas faaliyet kârını bir önceki yıla göre yüzde 59 artırdığını belirtti. Alper, “1973 yılında lastikleri güçlendirmek için çıktığımız bu yolda, bugün dünyanın her yerine yayılmış müşterilerimizle, global pazarda Kordsa Global markası ile var oluyoruz. Dünya ölçeğinde her 3 uçak lastiğinden 2’si ve her otomobil lastiğinden 1’i Kordsa Global ile güçlendiriliyor. Dünya Pazarındaki güvenilirliğimiz ve yılların tecrübesi ile 2015 senesi ile birlikte kompozit güçlendirme ve inşaat güçlendirme pazarlarında da yer alıyoruz. Ve bu sayede artık daha fazla alanı güçlendirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

-CİRO 1 MİLYAR 735 MİLYON TL-

Kordsa Global’in 2015 yılında küresel ölçekte cirosunun 1 milyar 735 milyon TL olarak gerçekleştiğini belirten Alper, bu rakamın 669 milyon TL’sinin Avrupa Ortadoğu ve Afrika pazarından, 513 milyon TL’sinin Asya Pasifik pazarından, 302 milyon TL’sinin Kuzey Amerika'dan ve 250 milyon TL’sinin de Güney Amerika bölgesinden oluştuğunu söyledi.

-“YÜZDE 20 PAY HEDEFLİYORUZ”-

Cenk Alper, Kordsa Global olarak geçen dönemde yaptıkları yatırımlar konusunda ise şu bilgileri verdi:

“100 milyon ABD doları bir yatırımla Endonezya’da ikinci lastik kord bezi ve polyester iplik fabrikasını hizmete açtık. Kısa sürede tam kapasite çalışmaya başlayan bu yatırımımızla Asya-Pasifik pazarındaki gücümüzü pekiştirdik. Lastik güçlendirme bilgimizi aktardığımız inşaat ve kompozit endüstrilerinde güzel gelişmeler var. On yıl içinde inşaat ve kompozit malzemelerinin Kordsa Global’in ürün portföyünde yüzde 20’lik bir paya ulaşmasını hedefliyoruz. 2014 yılında piyasaya sunduğumuz Kratos beton güçlendirme malzemesi ile önemli referans projelerde yer almaya başladık. Türkiye açısından önemli alt yapı projelerinde stratejik çözüm ortağı olma hedefi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Lastik güçlendirme sektöründe ise sürdürülebilirlik yaklaşımımızı yansıttığımız inovatif ürünlerimiz dünya pazarında yerini alıyor. Sektörde bir dönüm noktası oluşturan ve çevre dostu olan yeşil kord bezini piyasaya sürdük. Kısacası Kordsa Global bir yandan faaliyet alanını daha da yaygınlaştırırken, diğer yandan var olduğu pazarlarda, teknolojik gücü ile büyük lastik üreticileri için stratejik oyuncu rolünü devam ettiriyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.