Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Peyman Yatırımları İçin EBRD’den 32 Milyon Euro Kredi Aldı

Kuruyemiş sektörünün önde gelen şirketlerinden Peyman, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile teknolojiye, tarım altyapısına, ihracata ve fabrika yatırımlarına hız verme hedefi doğrultusunda 32 milyon Euro tutarında bir kredi anlaşması imzaladığını duyurdu.

Anlaşmanın detaylarının yanı sıra Peyman’ın gelecek hedeflerinin aktarıldığı basın toplantısında konuşan Peyman Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Akgün,  “Krediyle, büyümemizi artan bir hızla sürdürerek, global bir Türk markası olma yolunda konumumuzu daha da güçlendirmiş olacağız. Böylece teknolojiye, tarım altyapısına, ihracatımıza ve fabrika yatırımlarımıza hız vereceğiz. Yılın ilk yarısında üretime başlayacak olan Eskişehir’deki yeni fabrikamız, bu yatırımların en büyüklerinden biri olacak. Doğduğumuz topraklara, ülkemize, bağlılığımız ve sorumluluğumuz var. Bu yatırımlarımızla başarılarımızı perçinleyecek, bağlarımızı güçlendireceğiz” dedi.

“EBRD KREDİSİ PEYMAN’DA YENİ BİR DÖNEMİN KAPILARINI AÇIYOR”

Peyman CEO’su Oğuz Yükselir ise EBRD ile imzalanan işbirliği anlaşmasının, Peyman için yeni bir dönemin kapılarını açarken, sektöre ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirterek “Kredi, Peyman’ı gelecek hedeflerine taşımak için önemli bir yapı taşı olacak. Hedeflerimiz büyük. Peyman ciroda 2017 yılında yüzde 30 büyüyerek, 560 milyon TL’ye ulaştı. 2018 yılında da büyüme hızımızı koruyarak, ulusal ve uluslararası pazarlarda varlığımızı artırarak sürdüreceğiz. Türkiye’de ambalajlı kuru meyve alanında sektör liderliğini elinde bulunduran Peyman, bugün 40’tan fazla ülkeye ihracat yaparak dünyada da lezzet severlere ulaşıyor. 5 yıl içerisinde ihracat yaptığımız ülke sayısını 100’e çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yükselir, “Peyman olarak, ileriye dönük büyük umutlar taşıyoruz. Ve bu umutlarla çiftçilerimizi destekleyerek, çiftçi-tedarikçi ve Peyman arasında verimli bir iş modeli oluşturuyoruz. Böylece kalite, verimlilik ve üretimin artışına destek oluyor, ülkemizin tarım alanındaki gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

ARVID TUERKNER: “BÜYÜME ÖYKÜSÜNÜN BİR PARÇASI OLMAKTAN MUTLUYUZ”

EBRD Türkiye Başkanı Arvid Tuerkner de “Peyman başarılı bir şekilde küçük bir bölgesel oyuncu iken uluslararası alanda tanınmış bir marka haline geldi. EBRD olarak, bu dönüşüm ve büyüme öyküsünün bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Şirketin, Türk çiftçileriyle yakın çalışarak, verimliliklerini ve gelirlerini artırmalarına yaptığı katkıyı takdir ediyoruz. Bunun, kırsal toplulukların güçlenmesine ve ülkenin erişilmesi zor bölgelerindeki ekonomik kalkınmaya destek olacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.