Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener suriye Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer palandöken atatürk şehit Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Rusya'daki En Büyük Yatırımcılardan Biri Hayat Holding
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan zirveye katılan Türk Heyeti’nde, Rusya’daki en büyük 4 Türk yatırımcıdan biri Hayat Holding oldu.
 
Hayat Holding adına Türk heyetine katılan İcra Kurulu Üyesi ve Ağaç Grubu Başkan Yardımcısı Onur Güven; Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre’nin 700 milyon dolara yakın yatırımla girdiği Rusya'da büyümeye devam edeceklerini açıkladı.


 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında geçtiğimiz hafta St. Petersburg’da gerçekleşen zirve, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normalleşmesi yönünde önemli bir adım oldu. Vizelerin kaldırılması, charter seferler, Türkiye’den gelen tarım ürünleri ve yaş meyve sebzeye ilişkin kısıtlamaların kaldırılması, ticari sınırlamalarla, enerji, ulaştırma konularının masaya yatırıldığı toplantıda Türk heyetine iş dünyasından önemli Birlik’lerin yanı sıra sadece 4 büyük yatırımcı eşlik etti.

"Rusya’da büyümeye devam edeceğiz"

İlişkilerin kriz öncesi seviyeye geri dönmesi için ortak projelerin ele alındığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Rusya pazarına verdiği önemi vurgulamak amacıyla Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre’nin bölgedeki faaliyetlerini söyledi ve "En iyi şirketlerimizi Rusya'ya yatırıma gönderdik" dedi.
 
Hayat Holding İcra Kurulu Üyesi ve Ağaç Grubu Başkan Yardımcısı Onur Güven, iki ülke arasındaki ilişkilerin 24 Kasım öncesine dönecek olmasından  mutluluk duyduklarını belirterek, "Toplantıda alınan Ankara-Moskova Güven Hattı kararı, bu bölgede iş yapan tüm Türk yatırımcıları rahatlatan bir gelişme oldu. Hızlı tüketim ve ağaç ürünleri sektöründe 32 markamızla, 5 kıtada 100’e yakın ülkede milyonlarca eve ulaşıyoruz.  Dünya çapında 14 bine yakın çalışan ile Türkiye’den doğan markalarımızı globalleştirmek için emin adımlar atmaya devam ediyoruz. Hayat Holding olarak, son 1.5 senede Kastamonu Entegre ve Hayat Kimya için yaklaşık 700 milyon dolarlık yatırımla giriş yaptığımız Rusya'da büyümeye devam edeceğiz" dedi.
 
Pazarın En Büyük Oyuncularından Biri Oldu

Rusya’da, 200 milyon dolara yakın yatırımla gerçekleştirdiği dev temizlik kağıdı üretim tesisini 24 ay gibi kısa bir sürede faaliyete geçiren Hayat Kimya, Rusya pazarına girişinden sadece 1.5 sene sonra Papia ve Familia markalarıyla pazarın en büyük 2. oyuncusu haline geldi. Hayat Kimya, temizlik kağıtları üretim kapasitesiyle Ortadoğu, Balkanlar ve Doğu Avrupa’nın en büyük kağıt üreticisi konumunu koruyor. Ağaç ürünleri sektörünün lider firmalarından biri olan Kastamonu Entegre de, Rusya’da 500 milyon dolara yakın yatırımla 2 MDF(ahşap levha) tesisini faaliyete geçirdi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.