Öne Çıkanlar Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Kovid19 ANTALYA istanbul Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

TAV Havalimanı'ndan İlk Altı Ayda 503 Milyon Avro Ciro

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki önemli markası TAV Havalimanları, 2016 yılının ilk altı ayında 49,2 milyon yolcuya hizmet vererek 503 milyon avro ciro açıkladı.
 
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Atatürk Havalimanı’nı evleri olarak gördüklerini, yüksek güvenlikli alan olmasına rağmen terör saldırılarını önlemenin her zaman mümkün olmadığını ancak havacılık sektörünün krize dayanıklı olduğu için toparlanmanın hızlı gerçekleştiğini belirtti .
Konuşmasına şöyle devam etti:
 
‘’İkinci çeyrekte kendisini iyice hissettiren belirsizlik ortamına rağmen ilk yarıda toplam yolcu sayımız yüzde 3 oranında artış gösterdi. Güvenlik kaygıları nedeniyle şehir çıkışlı yolcuların sayısındaki azalmaya bağlı olarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda transfer yolcu ağırlığı arttı. TAV olarak geçtiğimiz yıl başladığımız dış hatlar genişleme çalışmaları kapsamında ilave köprü inşaatı tamamlanarak hizmete girdi. Gürcistan Tiflis Havalimanı’nda ise pist ve apron rehabilitasyon çalışmaları başarıyla tamamlandı.
 
 Atatürk Havalimanı’na yapılan hain saldırı ve sonrasında yaşanan darbe girişiminde en zorlu şartlarda profesyonel bir biçimde davranarak havalimanını işler tutan ve kısa sürede yeniden faaliyete sokan tüm çalışanlarımıza, destek ve dayanışma gösteren tüm TAV ailesine, şükranlarımı sunarım. Ülkemizin kenetlenerek bu zor zamanları da aşacağına ve daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğine olan inancımız tamdır. Biz de TAV olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm coğrafyalarda ve yer aldığımız tüm platformlarda bu yönde katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.
 
TAV Havalimanları Hakkında
 
Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.