Turkcell Yeni Mağaza Konsepti İçin 540 Milyon TL Yatırım Yapacak

Turkcell, toplam bin 780 mağazasını kapsayan ve perakende sektörünün kurallarını yeniden yazma iddiasını taşıyan bir dönüşüm süreci başlattığını duyurdu.

Bu dönüşümün ilk adımı olarak mağaza otomasyon altyapısının tamamen dijital hale getirileceği ve kağıtlı işlemlerin sona erdirileceği bildirildi. İlk etapta 73 mağaza ile başlayan dönüşüm projesi 2017 sonuna kadar tüm Türkiye’de tamamlanacak. Proje için 2018 yılı sonuna kadar 540 milyon TL düzeyinde bir yatırım gerçekleştirilecek. Turkcell’in yeni perakende dönüşümü hakkında basın toplantısında  bilgiler veren Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, “Şu an 73 mağazamızda başlattığımız yeni perakende dönüşümü projemizin de tek amacı Türk halkına layık olduğu en iyi hizmeti mağazalarımızda eksiksiz olarak sunmak. Bu amaçla tüm Türkiye’ye yayılmış mağazalarımızda büyük bir çalışma başlattık. Kurmaya başladığımız uçtan uca dijital altyapı, yalın tedarik zinciri ve mağazalarımızın tam kontrollü yönetimi sayesinde Turkcell’e gönül veren müşterilerimiz gittikleri her mağazada kendilerine yakışır bir hizmet alacak. Artık batıda doğuda kuzeyde güneyde her nerede olursa olsun tüm mağazalarımızın hizmet standardı aynı olacak” diye konuştu.

YENİ NESİL ÜRÜNLER DE SATILACAK
Mağazaların dekorasyonlarını ve iç yaşam alanlarını baştan aşağı değiştirdiklerini sözlerine ekleyen Erkan şöyle devam etti: “Sade bir tasarımla müşterimizin ürünlerimizi ve dijital servislerimizi deneyimlemesini sağlıyoruz. Mağazalarımızda artık alışılagelen cep telefonu, tablet gibi ürünler değil yeni nesil drone, ev içi eğlence sistemleri, giyilebilir teknolojik ürünler de satıyoruz. Ödeme ve destek işlemlerinin yapılacağı hizmet alanlarıyla, yeni teknolojilerinin deneyimlendiği keşif alanlarını birbirinden ayırıyoruz. Sadece dekorasyonumuzu değiştirmiyoruz. Perakendeciliğe yeni bir bakış açısı getiriyoruz.Deneyimle hizmeti birleştireceğimiz yeni mağazalarımızdan kâğıdı tümüyle kaldırıyoruz. Tüm müşterilerimiz işlemlerini tabletlerden yapacak, imzayı dahi dijital olarak atacak".   

TÜM MAĞAZA ÇALIŞANLARI SERTİFİKALI OLACAK
Erkan, Turkcell olarak  perakende dönüşümünü hayata geçirecek en önemli parçalardan biri olan mağaza çalışanlarını bu dönüşüme hazırlamak amacıyla sertifika programı başlattıklarını söyledi.  Turkcell Akademi tarafından 81 ildeki tüm mağaza çalışanlarına özel olarak hazırlanan sertikasyon programıyla, 5 bin mağaza çalışanının eğitime tabi tutulduğunu bildirdi. 
Turkcell’in sertifika programının perakende sektöründe oldukça ses getirdiğinin altını çizen Murat Erkan, “Bugün Türkiye’de tüm mağaza çalışanlarının eğitimden geçirilerek sertifika verildiği bir model bulunmuyor. Bu modeli kendi bünyemizde Turkcell Akademi ile geliştirerek ilk kez biz getirdik. Perakende sektöründe bu konuda yolunu açarak öncü olduk. Turkcell Mağazaları’nda başlattığımız büyük dönüşümün en önemli parçası olarak mağaza çalışanlarımızı görüyoruz.  Çünkü bu dönüşümü gerçekleştirecek olanlar müşterimizle birebir temas halindeki mağaza çalışanlarımız.2017 sonunda tüm çalışanlarımızın bir sertifikası bulunacak. Bundan böyle mağazalarımızda çalışmak isteyen herkesin bu sertifikayı alması gerekiyor” diye konuştu.(
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.