Öne Çıkanlar türkiye çin ihracat galatasaray ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel gündem özeti meme kanseri Metina astım burgan bank

Vestel İlk Yarıda Cirosunu Yüzde 29 Artırdı

152 ülkeye ihracat yapan Vestel, 2016 yılının ilk yarısında ihracatını da yüzde 25 artırdı.

2016 ilk yarıyıl sonuçlarına göre son yılların en iyi ilk yarı sonuçlarından birine ulaşan Vestel, iç pazardaki cirosunu yüzde 29 artırırken,  ihracat yüzde 25 artış gösterdi. Toplam 152 ülkeye ihracat gerçekleştiren Vestel'in konsolide gelirleri ise söz konusu dönemde beyaz eşya ve elektronik gelirlerinin de katkısıyla yüzde 24 artış kaydetti.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ilk yarı sonuçları hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Son yıllardaki en iyi yarıyıl sonucumuzu böylesine zor bir yılda elde etmekten gurur duyuyoruz. Ekonomideki belirsizlikler ve dalgalanmalara rağmen konsolide gelirimizi yüzde 24 oranında artırırken ihracatta yüzde 25’lik bir artışla tüketici elektroniğindeki lider konumumuzu korumaya devam ettik. Beyaz eşya gelirlerimiz yüzde 26 artarken elektronik gelirlerimiz de yüzde 23 arttı.”

-"AVRUPA'DA YÜZDE 30 BÜYÜDÜK"-
Erdoğan, başarılı yarıyıl sonuçlarını istikrarlı şirket politikası, Venüs’ün yeni modelinin gördüğü ilgi ve operatörlerle anlaşmalar, Avrupa Kupası ve olimpiyatlara bağlayarak şunları söyledi:

“2016 yılının ilk yarısına baktığımızda global ekonominin yeteri kadar büyüyemediği ve rekabetin çok güçlü bir şekilde hissedildiği Avrupa’da TV pazarı yüzde 5’e varan küçülme oranları yaşarken biz Avrupa’da yüzde 30’un üzerinde büyüdük. Elektronikte iç ve dış pazar toplamda yüzde 23 gelir artışı sağladık ve Türkiye’deki liderliğimizi pekiştirerek Avrupa TV pazarında ikinci sıraya yerleştik. Beyaz eşyada yaptığımız etkili maliyet kontrolü ve yeni ürünlerimizin piyasaya girmesiyle 2016 yılının ilk yarısında hem iç pazar satışlarımızı hem de ihracatımızı artırarak yüzde 26’lık bir büyümeye imza attık. Gururla Yerli dediğimiz, üretimimize, teknolojimize sonuna kadar güvendiğimiz bu dönemde bu kadar güçlü sonuçlar elde etmek hepimizi sevindirdi."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.