Öne Çıkanlar gündem özeti bugünün gündemi gündem başlıkları WeWALK GEKAP Gevaş Visca Rant ohal Kovid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fetö

Yapı Kredi'den Doğa Dostu Sürdürülebilir Şube

Yapı Kredi, Yapı Kredi Leasing ve Arçelik bir iş birliğine imza atarak, sürdürülebilir bir dünya için yeşil enerjiye destek veriyor. Gerçekleştirilen çalışma ile Yapı Kredi Bodrum Şubesi “Sürdürülebilir Şube”ye dönüştürüldü. Çatısına güneş panelleri kurulan sürdürülebilir şube, elektrik tüketimini yenilenebilir enerjiden sağlıyor, sağladığı enerji ile şube otoparkında bulunan elektrikli araç şarj istasyonu ile şubeye tahsis edilecek elektrikli aracı yenilenebilir enerjiden sağlayabilecek. Güneş panelleri ve elektrikli araç şarj istasyonunun kurulumu; Koç sinerjisini yansıtacak şekilde Arçelik altyapısı kullanılarak, Yapı Kredi Leasing yüzde 1 KDV avantajı ile gerçekleştirildi. Gelecek dönemde uygulamanın fiziki koşulları uygun olan farklı şubelerde de hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz

Finans sektörünün düşük karbon ekonomisine geçişinde rol model olacak projeyle ilgili olarak Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, şu değerlendirmede bulundu: Yapı Kredi Leasing olarak, iklim krizinin dünyamızı tehdit eden en büyük risklerden biri olduğunun farkındayız. Biz de bu sebeple yenilenebilir enerjiye finansman sağlıyor ve sürdürülebilir bir dünya için bu alana yoğunlaşıyoruz. Çatı üstü güneş enerjisi sisteminde sektör lideri olarak, tecrübemize paralel şekilde uzmanlığımız da aynı oranda yüksek. Bu kapsamda Yapı Kredi Bodrum Şubesi ile iklim kriziyle mücadelede yenilenebilir enerji kullanımına dikkat çekiyoruz. Arçelik altyapısını kullanarak hayata geçirdiğimiz “Sürdürülebilir Şube” ile finans sektöründe düşük karbon ekonomisine geçişte öncü ve örnek olmak istiyoruz. Böylece sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji üretiminin yaygınlaştırılmasını, fosil yakıtlara olan bağımlılığın azaltılmasını ve çevre kirliliğinin önlenmesini sağlayacağız. Diğer yandan elektrikli araçlar konusunda farkındalık oluşturarak, fosil yakıtlı araçlar yerine çevreye daha az etkisi olan elektrikli araçların kullanımını teşvik ediyoruz. Yapı Kredi Leasing olarak sürdürülebilirlikte kullanılan inverter, şarj istasyonu ve yağmur suyunu kullanılabilir hale getiren iyonizer makinesinin yüzde 1 KDV avantajını sektörde öne çıkartan  tek leasing şirketiyiz. Bu sayede sürdürülebilirliğe ait ürünlere yüzde 1 KDV ile daha uygun maliyetlerle ulaşılmasını sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde önemi daha da artacak olan doğa dostu yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarımıza dünyamız ve gelecek nesiller için devam edeceğiz."

Güneş enerjisi finansmanında büyük kolaylık sağlıyoruz

 

Yapı Kredi Leasing ile gerçekleştirilen iş birliğinin gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakma hedeflerine olan desteğinden bahseden Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Çevre dostu enerji üretimi yapan solar enerji sistemlerinin tüm Türkiye’de yaygınlaşmasını sağlamak ve gelecek nesillere daha temiz ve sürdürülebilir bir dünya bırakmak amacıyla Arçelik olarak öncü bir rol üstleniyoruz. ‘Dünya’ya Saygılı, Dünya’da Saygın’ vizyonumuzla paralel, tüm süreçlerimizde olduğu gibi müşterilerimizin de sürdürülebilir geleceğe katkı sunmasını desteklemek en önemli hedeflerimizden biri. Bu hedef doğrultusunda, uzman mühendislik bayilerimiz ve iş ortaklarımız ile konutlardan alışveriş merkezlerine, üretim tesislerinden ofislere ve otellere kadar her ölçekte proje için keşif, mühendislik, kurulum, izin süreci ve projelendirme dâhil anahtar teslim kurulum hizmeti veriyoruz. ‘Güneş doğduğu sürece yanınızda olacak bir çözüm ortağı’ sloganı ile solar enerji sektöründe yer alan Arçelik, uzun ömre sahip solar enerji sistemlerinin yüksek verimle çalışması için müşterilerinin yanında olmaya devam edecek. Yapı Kredi Leasing’le gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğimiz sayesinde güneş enerjisinin finansmanında büyük bir kolaylık sağlıyoruz. Solar enerjiyi tüm Türkiye’de herkese ulaştırabileceğimize olan inancımız tam” diye konuştu.

Arçelik ve Yapı Kredi Leasing iş birliği, Yapı Kredi’nin sürdürülebilir şube hedefine çevreci ürün, hizmet ve finansman modelleri ile destek veriyor. Yapı Kredi Bodrum Şubesi’nin ‘‘Sürdürülebilir Şube’’ olması için güneşten temiz enerji üreten Arçelik Solar panellerinin kurulumu, Arçelik uzman kadrosu ile yapıldı. Ayrıca, temiz enerji ile elektrikli araç şarjını sağlayacak gerekli altyapının kurulumunu ve elektrikli araç şarj cihazının teminini, Koç Grubu şirketi WAT Motor kendi markası ile gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.