Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Nevruz Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan fetö Sosyal Güvenlik Kurumu Settar Tanrıöğen taburcu oldu mu doğal kan yerine kullanılabilecek yapay kan türk öğrenciler suriye

Anadolu Efes Üst Üste İkinci Kez EuroLeague Şampiyonu

Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague finalinde Real Madrid'i 58-57'lik skorla mağlup ederek üst üste ikinci kez EuroLeague Şampiyonu oldu. 

Turkish Airlines EuroLeague Final Four final mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, İspanyol ekibi Real Madrid’i 58-57'lik skorla mağlup etti. Lacivert-beyazlılar bu sonuçla birlikte Turkish Airlines EuroLeague’de 2021-2022 sezonunu şampiyon olarak tamamladı ve üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etti.



Stark Arena'da oynanan müsabakayı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ve TBF yöneticileri de takip etti. Mücadelenin ilk yarısını temsilcimiz Anadolu Efes 34-29 geride tamamladı. Anadolu Efes’te Vasilije Micic 23, Tibor Pleiss 19 ve Shane Larkin 10 sayı kaydederken, Real Madrid’de ise Walter Tavares 14 sayıyla mücadeleyi noktaladı.



Anadolu Efes, üçü üst üste olmak üzere Avrupa'nın en önemli organizasyonlarında 5. kez yer aldı. Avrupa Ligi'nde geçen sezon tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaşan lacivert-beyazlı takım, 2019'da ikinci, 2000 ve 2001'de ise üçüncü oldu.

Anadolu Efes, ilk olarak 1999-2000 sezonunda Final Four’da mücadele etti. Yunanistan'ın Selanik kentindeki FIBA organizasyonda ilk maçta ev sahibi ülke takımı Panathinaikos'a 81-71 yenilen lacivert-beyazlı ekip, üçüncülük maçında ise İspanya ekibi Barcelona'yı 75-69 mağlup etti.

Lacivert-beyazlı takım, 2000-2001 sezonunda bu kez FIBA'nın en önemli organizasyonu Suprolig'de Final Four oynadı. Fransa'nın başkenti Paris'teki organizasyonda ilk gün Panathinakos'a 74-66 mağlup olan Anadolu Efes, Rusya'nın CSKA Moskova takımını 91-85 yenerek yine üçüncü oldu.

Sonraki yıllarda ULEB'in organizasyonlarında yer almaya başlayan temsilcimiz, 2018-2019 sezonunda Final Four’da yer alarak 17 yıllık bu heyecanını sonlandırdı. İspanya'nın Vitoria-Gasteiz kentinin ev sahipliği yaptığı Final Four’un ilk gününde Fenerbahçe Beko'yu 92-73 mağlup eden Anadolu Efes, finalde ise Rus ekibi CSKA Moskova'ya 91-83 yenilerek ikinci oldu.

Anadolu Efes, geçen sezon ise Final Four’da rakiplerine üstünlük kurarak ilk şampiyonluğuna ulaştı. Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen organizasyonun ilk gününde CSKA Moskova'yı 89-86 yenen lacivert-beyazlılar, adını üst üste 2. kez finale yazdırdı. Finalde Barcelona ile karşılaşan Anadolu Efes, sahadan 86-81 galip ayrılarak kupayı müzesine götürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.