Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti Türk Ekonomi Bankası kınama ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş

Çinlilerin Futbol Kulübü İlgisini İki Ünlü Oyuncu Belirliyor

Çin’de en popüler kulüpler sıralaması, sosyal medya üzerinden takipçi sayısına veya Weibo ve Douyin gibi en önemli Çin sosyal medya ağlarındaki mevcut kayıtlara göre 0 ila 10 arasında not verilerek gerçekleştiriliyor. Son açıklanan verilere göre, sosyal medyada başı çeken üç kulüp diğerlerinden net olarak ayrılıyor.  Öncelikle FC Barcelona 66 puanla Çin sosyal medyasında en popüler kulüp olarak ortaya çıkıyor. Onu, 62 puanla son Şampiyon Kulüpler Ligi Şampiyonu Chelsea ve 60 puanla da Manchester United izliyor. Dördüncü sırada ise 45 puanla Fransız kulübü Paris Saint-Germain yer alıyor.



14,2 milyon takipçiye sahip olan FC Barcelona üçüncü yıldır üst üste sıralamada birinci sıraya oturuyor. Klasmanda üçüncü sırada gelen Manchester United ise ilk üç arasına girmiş olmasını Cristiano Ronaldo’nun kulübe geri dönmüş olmasına borçlu. Real Madrid ve Borussia Dortmund, sırasıyla ilk beşi tamamlayan kulüpler.

Dokuzuncu sıradaki Liverpool ve 12’nci sıraya düşen bulunan Juventus, klasmanda önceki yıla kıyasla en çok sıra kaybetmiş olan kulüpler olarak göze çarpıyor. Liverpool dört sıra aşağıya inerken Juventus beş sıra birden düşmüş. Tam tersine bir yılda en çok alan kazanmış kulüp ise Paris Saint-Germain. Bu kulüp bir yılda yedinci sıradan sıradan dörde çıkmış olmasını da Lionel Messi'nin kendi saflarına katılmasına borçlu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.