Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

Derbide Gülen Taraf Galatasaray

Galatasaray, Süper lig'in 27. haftasında Trabzonspor'u 2-1 mağlup ederek yoluna emin adımlarla devam etti.

Süper Lig'in 27. hafta derbi maçında lider Galatasaray, Trabzonspor'u 7. dakikada Feghouli ve 61. dakikada Gomis’in golleriyle 2-1 yendi. Trabzonspor'un golünü ise Kucka kaydetti.  

Karşılaşmaya Galatasaray, Trabzonspor karşısında baskılı başladı ve aradığı gole 7. dakikada Feghouli ile kavuştu. Bu dakikada Mariano’nun ortasını kale ağzı içinde Feghouli tamamlayarak topu filelere gönderdi. 1-0

Galatasaray golden sonrada ataklarını azaltmadı.17. dakikada Selçik'un şutu yan ağlarda kaldı.

Trabzonspor ilk ciddi atağını ancak 22. dakikada yapabildi. Burak’ın sağ çaprazdan şutunda Muslera direk dibinde topu kornere çeldi.

İlk yarı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.   

İkinci yarıya konuk ekip Trabzonspor beraberlik golü için baskılı başladı. İlk 15 dakikada da iki önemli fırsattan yararlanamadı. 52. dakikada Sosa’nın mükemmel ara pasında Yusuf Yazıcı Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda kaleci Muslera harika bir kurtarış yaparken beraberleği izin vermedi. 

54. dakikada Muslera kalesini erken terk ederek Burak’ın tehlikeli bölgede topla buluşmasını engelledi.

60. dakikada gol Trabzonspor'dan gelecek derken Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Savunmadan atılan uzun topta kaleci ile karşı karşıya kalan Gomis, aşırtma bir vuruşla topu filelere gönderdi. 2-0

Galatasaray farkın ikiye çıkmasıyla oyun kontrolünüde teslim aldı ve önemli fırsatlardan yararlanamadı. 67. dakikada Trabzonspor savunmasının hatasıyla topu kapıp kaleci ile karşı karşıya kalan Rodrigues müsait bir pozisyondan yararlanamadı. 

78. dakikada Gomis’in pasında tek vuruş yapan Feghouli’nin vuruşunu kaleci önledi.

Karşılaşma bu sonuçla tamamlanacak derken 90. dakikada Trabzonspor'un golü geldi. Kucka uzak mesafeden attığı şutta top filelerle buluştu. 2-1

Karşılaşmada başka gol olmayınca Sarı Kırmızılı ekip Zorlu Trabzonspor maçından 3 puanla ayrılarak puanını 57'ye yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Trabzonspor ise 42 puanda kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.