Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği

Fransa EURO 2016'da Çeyrek Finalde

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) son 16 turu karşılaşmasında ev sahibi Fransa, İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1 yenerek, çeyrek finale adını yazdırdı.
Karşılaşmanın henüz 2. dakikasında Pogba'nın, Long'a ceza sahası içinde yaptığı faulde karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Meşin yuvarlağın başına geçen Brady, topla kaleciyi farklı köşelere göndererek İrlanda Cumhuriyeti'ni  1-0 öne geçirdi.  
Golden sonra ataklarını artıran Fransa istediği golü bir türlü bulamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı penaltıdan Brady'nin attığı golle İrlanda Cumhuriyeti'nin 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü tamamen elinde bulunduran ev sahibi ekip Fransa beraberlik golünü 58. dakikada buldu. ve skoru eşitledi. Sagna'nın sağ kanattan yaptığı ortada Griezmann topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak kalecinin müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 1-1

Fransa beraberlik golünden sonra galibiyet içinde ataklarını artırdı. beraberlik golünden 3 dakika sonra galibiyet golünü de buldu. 61. dakikada  Giroud'un kafayla ceza sahasına indirdiği topla buluşan Griezmann, İrlanda Cumhuriyeti kalecisi Randolph'un solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1

İrlanda Cumhuriyeti, mağlup duruma düştükten sonra risk almaya başladı. 66. dakikada risk aldığı pozusyonda kalesinde tehlikeli pozisyon gördü. Bu pozisyonda son adam olarak Griezmann'ı düşüren Duffy'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Fransa, İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. İrlanda Cumhuriyeti ise turnuvaya veda etti.
Evsahibi Fransa çeyrek finalde İngiltere-İzlanda maçının galibiyle karşı karşıya gelecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.