Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır konya bodrum zam ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Galatasaray, Beşiktaş'ı Rahat Devirdi

Galatasaray, Süper Lig'in 31. haftasında derbi maçta Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti. Galatasaray'ın Beşiktaş karşısında gollerini 24. dakikada Fernando ve 70. dakikada Rodrigues kaydetti. 

Galatasaray, Beşiktaş karşısında birde penaltı atışından yararlanamadı. Mücadeleden 2-0 galip ayrılan Galatasaray lig'in bitimine 3 hafta kala puanını 66'ya yükselterek liderliğini sürdürüken Beşiktaş ise 62 puanda kalarak 4. sıraya geriledi.

Galatasaray, Beşiktaş karşısında maçın henaz ilk dakikasında gole çok yaklaştı. Sol kanattan rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına giren Garry Rodrigues kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Fabri kalesini terk ederek pozisyonu önledi.

Beşiktaş’ın ilk tehlikeli atağı ise 14. dakikadaydı. Quaresma’nın sağdan ortasında Negredo’nun kafası auta çıkarken 20. dakikada ise Negredo'nun aşırtma vuruşunda gole yaklaştı.

Bu pozisyonun ardından rakip kalede etkisini artırarak 24. dakikada öne geçti. Muslera’nın uzun gönderdiği topu indiren Gomis topu soldan hareketlenen Rodrigues aktardı. Rodrigues’in ara pasınnda Nagatomo içeri çevirirdiği topu Fernando tamamlayarak topu filelere gönderdi. 1-0

Beşiktaş yediği golün ardından 25 ve 29’da Quaresma ile iki kez Galatasaray kalesini yokladı.

36. dakikada Galatasaray mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Beşiktaş’ın savunmada yaptığı hata sonucu sağ taraftan ceza sahasına sokulan Gomis’in dar açıdan şutunu Fabri çıkartarak gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yasını Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarının başında 46. dakikada Beşiktaş beraberlik için 46’da Tolgay ile kaleyi yokladı. 

50. dakikada Beşiktaş Quaresma ile gole yaklaşırken Muslera harika bir refleks göstererek gole izin vermedi. Bu dakikalarda beraberlik için baskısını artıran Beşiktaş 54. dakikada  ise Maicon’un hatasında Babel Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyondan yararlanamadı.

61. dakikada Beşiktaş baskısını hissettirdiği dakikalarda Galatasaray, yakaladığı kontratakla çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Bu dakikada sol kanattan hızlı çıkan Garry Rodrigues’in  şutu kaleci Fabri’den dönerken topu önünde bulan Feghouli’ye savunma araya girerek engel olarak tehlikeyi uzaklaştırdı. 

64. dakikada Galatasaray penaltı kazanırken Beşiktaş sahada 10 kişi kaldı. Beşiktaş savunması arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Gomis topa vurmak üzereyken Tosic tarafından düşürülünce hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi ve Tosic’i kırmızı kartla oyundan attı. Penaltı atışında topun başına geçen Gomis yararlanamayarak farkı 2'ye çıkaramadı. 

70. dakikada rakibi 10 kişi kalan Beşiktaş karşısında atakalarını artıran Galatasaray farkı 2'ye çıkarttı. Sağ kanattan sokulan Linnes’in harika ara pasında topla buluşan Garry Rodrigues, sol çaprazdan çok güzel bir vuruşla topu filelere gönderdi. 2-0

Galatasaray 2-0'lık skorun morali ve rakibinin 10 kişi kalması nedeniyle üçüncü gol için baskısını artırmasına rağlen maçta başka gol olmayınca sarı kırmızılı ekip sahadan 2-0 galip ayrılarak liderliğini devam ettirdi. Beşiktaş ise 4. sıraya geriledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.