Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs Kuşadası Belediyesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener chp niğde milletvekili ömer fethi gürer suriye palandöken atatürk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Hasta Sayısı

Galatasaray, Bursa'da Kükredi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında 2-0 geriye düştüğü mücadelede deplasmanda Bursaspor'u  3-2 mağlup etti. 

Mücadelinin ilk dakikalarında her iki ktakımda kontrollü başladı. 12. dakikada Belhanda kullandığı serbest vuruşta topu rakip ceza sahasına ortaladı. Diagne’nin indirdiği top Onyekuru’nun önünde kaldı. Onyekuru’nun ceza sahası dışından yaptığı vuruş yandan auta gitti.

13. dakikada Bursaspor gole çok yaklaştı. Saivet’in sol kanattan yaptığı ortada Aytaç penaltı noktası üzerinde top ile buluştu. Aytaç’ın ayağının içiyle yaptığı muhteşem vuruşu Muslera aynı güzellikle son anda çelerek gole izin vermedi.

15. dakikada Bursaspor öne geçti.  Sağ kanattan ceza sahasına doğru sokulan Yusuf ortasını yaptı, altı pas içerisinde top ile buluşan Sakho yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi. 1-0

39. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Belhanda kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına etkili gönderdiği ortaya iyi yükselen Luyindama’nın yaptığı kafa vuruşunda top üstten az fark ile dışarıya gitti.

42. dakikada Bursaspor farkı ikiye çıkardı. Allano Lima sol kanattan ceza sahasına doğru yaklaşırken pasını ceza sahası yayının üzerinde Saivet ile buluşturdu. Saivet gelişine yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi. 2-0

İlk yarının uzatma dakikalarında Galatasaray farkı 1'e indirdi. Mariano ceza sahasına etkili gönderdiği ortada altı pasın yakınlarında top ile buluşan Luyindama topu kafasıyla penaltı noktasına doğru Ndiaye’ye indirdi. Topla buluşan Ndiaye bekletmeden düzgün kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 2-1

Karşılaşmanın ilk yarısı Bursaspor'un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. 

Galatasaray ikinci yarıya etkili başladı. 48. dakikada Feghouli’nin sağ kanattan açtığı ortada Ndiaye ön direkte top ile buluştu ancak istediği gibi bir vuruş yapamayınca top auta gitti.

56. dakikada Galatasaray aradığı beraberlik golünü buldu.  Galatasaray'ın sağ kanattan gelişen atağında Belhanda ceza sahası içerisinde top ile buluştu. Savunmanın müdahalesi sonrası Belhanda yerde kalınca Galatasaray penaltı bekledi ancak hakem Suat Arslanboğa devam kararı verdi. Daha sonra VAR sisteminin tavsiyesi ile pozisyonu tekrar izleyen Suat Arslanboğa penaltı kararı verdi. Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına geçen Mbaye Diagne topu filelere gönderdi. 2-2

63. dakikada Galatasaray 2-0 geriden öne geçti. Emre Taşdemir’in pasında sol kanatta top ile buluşan Onyekuru, ceza sahası yayına doğru yerden bir pas aktardı. di. Ceza sahası yayının üstünde top ile buluşan Sofiane Feghouli sol ayağıyla nefis bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi. 2-3

68. dakikada Galatasaray 4'üncü gole çok yaklaştı. Belhanda’nın savunmanın arkasına doğru attığı pasta topla buluşan Onyekuru ceza sahasına girdikten sonra sol ayağıyla vuruşunu yaptı ancak top auta gitti.

83. dakikada Belhanda’nın ara pasında savunma arkasına sarkan Onyekuru top ile buluştu. Rakibini çok şık bir çalımla ekarte ettikten sonra kaleciyle karşı karşıya kalan Onyekuru düzgün bir plaseyle topu filelere gönderdi, ancak pozisyon ofsayt gerekçesiyle gol olarak değer kazanmadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray zorlu Bursaspor deplasmanından 3-2 galip ayrılarak puanını 527ya yükselterek lider Başakşehir ilede puan farkını 6'ya indirdi. 

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.