Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti bugünün gündemi kınama dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank

LÖSEV Çocuklarının Sporda Uluslararası Başarısı

LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı’nın destekleriyle tedavi görerek iyileşen 10 kanserli çocuk, 29 Haziran 3 Temmuz 2016 arasında Moskova’da düzenlenen 2016 World Winners’ Games- Onkoloji Olimpiyatlarında Türkiye ve LÖSEV’i başarıyla temsil ederek, ülkemize döndüler.
Ankara, İstanbul, Gaziantep ‘te yaşayan ve LÖSEV’in desteğiyle hayata bağlanan kanserli 10 çocuk mini futbol, yüzme, masa tenisi, koşu ve satranç dallarında, farklı ülkelerden gelen kendileri gibi kanseri yenmiş çocuklarla yarışmak üzere gittikleri Moskova’dan madalyalarla döndüler.

Kanser gibi zor bir hastalıkla mücadele ederek, pes etmeden kanser canavarından kurtulup büyük zafer kazanan çocuklar farklı mücadelelerde asla pes etmiyorlar.
Moskova’da yapılan müsabakalar boyunca sadece başarıları değil, iletişim yetenekleri, güler yüzlü ve arkadaş canlısı yaklaşımları ve centilmen oyunlarıyla tüm müsabakanın en favori oyuncuları olan LÖSEV’li çocukların aldıkları dereceleri ise şöyle:
Masa Tenisi:
Hurşit Üzüm: Bronz madalya
Eren Polat: Bronz Madalya

Futbol:
Hurşit Üzüm: Altın Madalya
Beyzanur Özkirişçi: Gümüş Madalya
Meleknur Demircan: Gümüş Madalya
Eren Polat: Gümüş Madalya
Umut Büyükay: Gümüş Madalya
Hüseyin Çınar: Gümüş Madalya
Emrullah Doğan: Bronz Madalya
Satranç:
Uygar Küçükistanbul: Altın Madalya
Hurşit Üzüm: Altın Madalya
Furkan Mert: Bronz Madalya

LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı olarak çocuklarımıza sağlanan sağlık hizmetleri, maddi – manevi destekler vermenin yanı sıra diğer bir amacımız da bağışçı ve destekçilerimiz sayesinde, kanserli ve lösemili çocukların sosyal ve psikolojik adaptasyonlarını sağlamalarına yardımcı olmaktır. O yüzden  “World Children’s Winners’ Game” de müsabakalara katılımda bulunmak büyük önem taşıyor. Spor müsabakaları, kanserli çocukların hayatlarına yeni bir ışık tutup eşitlik hislerini geri kazanmalarına yardımcı olmaktadır.
2010 yılında Rusya’da 8 farklı ülkeden 200 iyileşmiş çocuğun katılımlarıyla ilki organize edilen “World Children’s Winners’ Games”,  kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan “Grant a Life” öncülüğünde 7. kez gerçekleştiriliyor. Rusya’nın Moskova şehrinde 29 Haziran – 3 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlenen Winners’ Games yani Galipler Oyunları, kanserli çocuklara yönelik uluslararası bir spor müsabakasıdır. Türkiye’den daha önce 4 kez katılan LÖSEV,  bu yıl 5. Kez oyunlara iştirak etti. LÖSEV çocukları katıldıkları her yıl kupalar ve madalyalarla yurdumuza döndüler, bu yıl ise tüm katılımcıların en az birer madalya ile dönmelerinden ayrı bir gurur duyduk. denildi




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.