Öne Çıkanlar türkiye çin ihracat gündem özel gündem özeti meme kanseri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina astım burgan bank kınama galatasaray

Milli Güreşçi Selim Yaşar Rio'da Gümüş Madalya Kazandı

2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında, erkekler serbest stil 86 kiloda milli güreşçimiz Selim Yaşar gümüş madalya kazandı.
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen serbest stil 86 kilo final müsabakasında, dünya ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan milli sporcu Selim Yaşar ile son iki yılın dünya şampiyonu Rus Abdulrashid Sadulaev karşılaştı. Final müsabakasında Selim Yaşar, Sadulaev'a 3-0 yenilerek gümüş madalya kazandı.

"Madalyayı 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine armağan ediyorum"
2016 Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında, erkekler serbest stil 86 kiloda gümüş madalya kazanan milli sporcu Selim Yaşar, elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Selim Yaşar, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan final maçının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Olimpiyatlara katılmanın her sporcunun hayali olduğunu belirten milli güreşçi, "Ben de her zaman olimpiyatı hedefliyordum, katılmak istiyordum. Burada da madalya kazandım. Çok mutluyum." dedi. 
Altın madalya kazanmayı çok istediğini kaydeden Selim Yaşar, "Olmadı, kısmet değilmiş. Umarım bir sonraki sefere altın madalya kazanırım. Bu madalyayı da 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine armağan ediyorum. Tüm Türkiye'ye armağan olsun." dedi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ile güreşe veda edeceğini açıklayan Selim Yaşar, "Tokyo'daki olimpiyat oyunlarıyla kariyerimi noktalayacağım. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya alarak güreşe veda ederim." ifadelerini kullandı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.