Öne Çıkanlar terörist Koronavirüs abd rusya chp tbmm Pandemi CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin ATO Başkanı Gürsel Baran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Okçulukta 30 Yıllık Uykudan Uyanış: Mete Gazoz Olimpiyat Şampiyonu Oldu

2020 Tokyo Olimpiyatlarında klasik yay bireysel finalinde İtalyan sporcu Mauro Nespoli'yi 6-4 yenen milli okçu Mete Gazoz olimpiyat şampiyonu olarak altın madalya kazandı.



Mete Gazoz'a ilk tebrik Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi başarıya imza atan milli okçu Mete Gazoz'u yarışmadan hemen sonra telefonla arayarak tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Okçu bir milletin okçu bir torunu olarak tarih yazdın. Gözlerim yaşlı olarak o son okunu izledim. İnşallah Türkiye'de Külliye'de seninle beraber bu mutluluğu milletimizle birlikte yaşayacağız" dedi. Mete Gazoz da Erdoğan'a güzel dilekleri için teşekkürlerini iletti.

-İTALYANLAR BAŞLATMIŞTI, İTALYAN'I YENDİK

1990'larda Uğur Erdener öncülüğünde elde edilen ilk dünya çapında başarılar kısa sürmüş ve Türk okçuluğu uykuya yatmıştı. Türk okçuluğu kurulan vakıflar ve sporculara verilen teşviklerle son birkaç yılda yeniden dünya çapında başarı elde etmiş ve uykusundan uyanmış oldu.

Türk okçuluğunda ilk başarı dönemini Uğur Erdener ile birlikte İtalyan antrenör Mario Codispoti başlatmıştı. Bugün Türk okçuluğunun yeniden uyanışını simgeleyen karşılaşmada, milli sporcu Mete Gazoz'un yenerek altın madalyaya ulaştığı sporcunun da bir İtalyan olması ilginç bir rastlantı oluşturdu.

-BAKAN KASAPOĞLU'NUN SEVİNCİ KARELERE YANSIDI

Bu arada yarışma sona erip Mete Gazoz'un şampiyonluğunu ilan ettiği anda tribünlerde karşılaşmayı izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun sevinci de görülmeye değerdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.