Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Koronavirüs dsp suriye Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian

TYF'den Viktoria Zeynep Güneş'e Cevap

Ukrayna asıllı Türk yüzücü Viktoria Zeynep Güneş bugün ulusal gazeteye yaptığı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyatları sonrası yalnız bırakıldığını ve destek görmediğini iddia ederek, federasyonun tepkisini çekti. Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) Başkanı Erkan Yalçın, “TYF ve ENKA spor kulübü tarafından Viktoria Zeynep Güneş, 2016 Rio Olimpiyatları sonrası, yani bizim yönetimimiz göreve geldiği andan itibaren (7 Nisan) tüm milli takım sporcularımızın desteklendiği gibi desteklenmiş ve desteklenmeye devam etmektedir” dedi.

Viktoria Zeynep Güneş’in ulusal bir gazeteye yaptığı açıklamalar sonucunda TYF’den tepki geldi. Konuyla ilgili olarak TYF Başkanı Erkan Yalçın, TYF’de basın toplantısı düzenledi. Sporcu Güneş’in TYF’den yeterli destek görmemesi, 9 aydır annesi ile antrenman yaptığı ve kamp , yarış taleplerinin karşılanmaması iddiası üzerine açıklamalarda bulunan Yalçın şunları söyledi:

“TYF ve ENKA spor kulübü tarafından Viktoria Zeynep Güneş 2016 Rio Olimpiyatları sonrası yani bizim yönetimimiz göreve geldiği andan itibaren (7 Nisan) ,tüm milli takım sporcularımızın desteklendiği gibi bu sporcumuzda desteklenmiş ve desteklenmeye devam etmektedir. Bunun ne ölçüde olduğu ve ne kadar hassas davranıldığı kulüp yönetimi tarafından bizzat bilinmektedir. Dünya Şampiyonası öncesi talep ettiği kamp ve yarış desteği birebir kendisine sağlanmıştır . TYF ve spor kulübü kendisinin de onayladığı ve talep ettiği gibi, sporcunun İngiltere’nin Edinburgh kentinde hazırlanmasına imkan tanınmış ve federasyon tarafından da birebir finansı sağlanmıştır. Bu imkanlar içinde kamp, konaklama, yarış vb. gerekli olan bütün maddi destek tarafına sağlanmıştır. Tüm bilgi ve belgeleri TYF arşivlerinde mevcuttur. Annesiyle çalışma talebiyle ilgili olarak ENKA spor kulübü ve TYF tarafından defalarca uygun görülmediği kendisine belirtilmiş, istediği uluslararası bir düzeyde bir antrenörle çalışma fırsatı sunulmuş ancak sporcu ısrarla annesiyle çalışma isteğini ifade etmiştir. Bu ifadesi ENKA Spor Kulübü’ne ve federasyonumuza yapılan görüşmeler sonucunda da beyan edilmiştir. Annesi bu düzeyde bir çalıştırıcı değildir. Bu nedenle kulübü ve TYF bu konuda kararlı tutumunu devam ettirmiştir. Konuyla ilgili biz Gençlik ve Spor bakanımızla, Sayın Genel Müdürümüzle istişare halinde olup, kendisine desteğimizi de birebir Bakanlığımıza ve Genel Müdürlüğümüze ifade etmişizdir. Bunun yanı sıra ancak Temmuz ayında ENKA spor kulübü baş antrenörü Levent Camuşcuoğlu Bey ile görüşmeler sonucunda yabancı antrenörle çalışma talebi TYF tarafından karşılanmıştır. Sporcu sürekli antrenör değiştirme talebinde bulunmaktadır ve kulübü de bu tavrından dolayı rahatsızlığını TYF’ye beyanda bulunmuştur. Bu noktada gerekli tedbirler ENKA Spor Kulübü ve TYF tarafından alınmıştır. Göreve geldiğim andan itibaren ilk yaptığım iş, dedik ki bir değerimizdir, milli bir yüzücümüzdür; diğer çocuklarımızda olduğu gibi Viktoria ile burada bir toplantı yaptık. Viktoria babası, komşusu gibi yakınlarıyla katıldı. Bütün görüşmelerimiz yazılı ortamdadır, mail üzerinden kendisiyle iletişimi sağlanmaktadır. Bunun daha resmi olabilimesi için kulübünden kendisine daha iyi bir danışman tahsis edilmiştir, bir hoca vardır. Kendisiyle iletişimi bu hoca üzerinden sağlamaktayız.”

“Hatalarından Dolayı 2016 Rio Olimpiyatları’nda Dahi Yarı Final Yüzemedi”

Güneş’in birlikte dünya rekoru kırdığı ve 2016 Rio öncesi Ukraynalı eski antrenörü İrina Vyatchanina ile ayrılmasının hata olduğunu söylediğini hatırlatan Başkan Yalçın, “Bu hatanın ana sebebi şuanda yapmaya çalıştığı gibi, disiplinsiz davranışlardan kaynaklanıyor. Bu hatalarından dolayı 2016 Rio Olimpiyatları’nda dahi yarı final yüzemedi. Ama biz her zamanki gibi büyük ve güçlü devlete yakışır şekilde, bütün imkanları, aralarında hiçbir ayrım yapmadan herkese gereken desteği veriyoruz. Daha önceki antrenörüyle ayrılığı çok manidardır.Sporcunun kendi uyumsuzluğu ve sporcu disiplinine yakışmayan davranışları sonucunda İrina Hanım’la yolları ayrıldı. Aynı şekilde buna benzer davranışlar sergilemesinde ENKA ve TYF olarak müsamaha göstermedik. Siz çalışmakla meshulsünüz , biz bunların hepsini yapmakla mükellefiz ve yapmayada devam edeceğiz dedik” ifadelerini kullandı.

“E-posta İddiasına Dair Belgeler Var, Kurumsal İletişim Yolu Doğru Yoldur”

Sporcu Güneş’in federasyona ihtiyaçlarını içeren e-posta mesajları gönderdiği ve karşılığını alamadığı iddiası üzerine Yalçın, “Viktoria Zeynep Güneş’in tüm süreç takibi kamuoyununda takdir edeceği üzere sporcunun bağlı olduğu spor kulübü vardır, kulüple ilgili danışman hocayla iletişimimizi sürdürüyoruz. Kendisiyle sürekli birebir toplantılar da yapıyoruz. Kendisiyle ilgili yol haritalarını kendisiyle görüşerek yazılı olarak ifade etmesini istedik. Bununla birlikte sporcunun talepleri tıpkı diğer milli takım sporculaımızla verdiğimiz ölçülerde olup hak ve adalet çerçevesinde kulübüyle istişare edilerek yol haritası şekillendirilmiştir. Bu noktadan hareketle bilinmelidirki kurumsal iletişim yolu doğru yoldur. Sporcu bu konuda kulübü tarafından bilgilendirilmiştir” dedi.

“Ona En İyi Yüzdüğünün Kurbağalama Olduğunu Söylediğimde ‘İyi Çalışamadım’ Dedi”
 
Budapeşte’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda olduğunu belirten Yalçın, sporcularla orada yaşadıklarını aktardı. Havuza gittiğini ve Güneş dışında, 3 milli sporcu Emre Sakçı, Kaan Türker Ayar, Ekaterina Avramova’nın orada olduğunu söyleyen Yalçın, sporcuların onunla birlikte aynı otelde kaldıklarını ve sporcularla şampiyonanın öncesi gün görüştüklerini ve iyi dileklerini ilettiğini belirtti.

Yalçın, “ Ertesi gün yeniden havuza gittim. Bütün sporculara moral desteğinde bulundum. Yeterki gayretinizi gösterin, Siz Türkiye’nin idolü olacaksınız, siz örnek insanlarsınız, si geleceğe dair bir idolsünüz; buralarda yapacağınız şey devletimiz uğruna, vatanımız uğruna yarışacaksınız. Viktoria yüzdükten sonra masör, antrenör ve sporcuların yanında ona, ondan final beklediğimi söyledim. Ona en iyi yüzdüğünün kurbağalama olduğunu söylediğimde ‘iyi çalışamadım’ dedi” ifadelerini kullandı.

Moskova kampında Güneş yalnız çalıştığı ve Yalçın’ın kendisinden beklediği dünya rekorunun mümkün olmadığı iddiaları üzerine konuşan Yalçın,
“Viktoria bizim bir değerimizdir. Ama bunun gibi nice çoculaımız var. Eğer biz hak ve adalet anlamında bir tarafa farklı bir tarafa farklı davranırsak bunun hesabını veremeyiz” açıklamasında bulundu.

“Bir Şey Demiyorum Gençliğine Veriyorum"

Güneş’in açıklamasıyla ilgili olarak Yalçın, “Bir şey demiyorum gençliğine veriyorum. Yine diyorum bekleyin ve görün önümüzde Avrupa Büyükler’de inşallah ülkemize güzel hediyelerle döneceğimizden şüpheniz olmanız” dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her sporcunun diğerleriyle aynı hakka sahip olduğunu vurgulayan Yalçın, bir basın mensubunun Avrupa Şampiyonası ile ilgili sorusu üzerine , “Biz çalışması için gerekli ortamları sağlıyoruz. Kulübüyle istişare halindeyiz. Kendisini elbette götüreceğiz. Bize kızma yok biz sadece doğruyu söylüyoruz. O da bizim değerimiz” ifadelerini kullandı. 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.