Öne Çıkanlar Klima çarpması alman dışişlerş bakanlığından uyarı video emniyet teşkilatı turkcell t70 ahmet edip uğur gündemde neler var gündem özel Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçı turizm meme kanseri ekonomi koordinasyon kurulu

UEFA Regions' Cup Yarın Başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu'nun ev sahipliğinde ülkemizde ilk kez düzenlenen UEFA Regions' Cup, 1 Temmuz Cumartesi günü başlıyor. 9 Temmuz Pazar günü oynanacak final maçıyla sona erecek turnuvaya, Avrupa'nın en iyi 8 amatör takımı katılıyor. Türkiye'yi İstanbul Bölge Karması temsil edecek.

UEFA Bölgeler Kupası'ndaki puan sıralaması son üç yılın puanları dikkate alınarak hesaplanıyor. İstanbul Bölge Karması'nın finallere kalmasıyla, ülkemizin sıralamadaki yeri de yükselecek. Böylece, önümüzdeki turnuvada ön eleme turu oynamayacağız gibi turnuvaya katılacak olan takımımız da kura çekimine seri başı olarak girebilecek.

Türkiye ve UEFA Regions' Cup

Türkiye, UEFA Bölgeler Kupası'na 6. kez katılıyor. 1999 yılında ilk kez düzenlenen UEFA Bölgeler Kupası'nda Türkiye adına Marmara Bölge Karması yer aldı. Gürcistan'ın Tiflis kentinde düzenlenen eleme turu maçları sonunda dördüncü sırada yer alan takımımız finallere kalamadı.

Uzunca bir süre ara verildikten sonra, 2008-2009 şampiyonasına ülkemiz adına yine Marmara Bölge Karması katıldı ve Litvanya'nın Kaunas kentinde düzenlenen ön eleme turunu birinci bitirerek Rusya'nın Nizhi Novgorod kentinde düzenlenen eleme turuna kaldı. Ancak eleme grubunu ikinci sırada bitiren takımımız finallere yükselemedi.

2010 yılında Federasyonumuza bağlı tüm bölgelerin karma takımları arasında Türkiye şampiyonası yapılması kararı alındı. Bu şampiyonayı birinci bitiren Ankara Bölge Karması 2010-2011 UEFA Bölgeler Kupası'na katılma hakkı kazandı. Önce Hırvatistan'ın Split kentinde oynanan ön eleme turunu ve sonra da Slovenya'nın Murska Sobota kentinde düzenlenen eleme turunu birinci bitirerek finallere kaldı ve bu şekilde ön eleme turundan finallere kalan ilk ve tek takım oldu.

Ankara Bölge Karması, 2011 yılında Portekiz'in Braga kentinde oynanan finallerde grubunu üçüncü sırada bitirdi. Sonraki yıl Türkiye birinciliğini alan İstanbul Bölge Karması, 2012-2013 UEFA Bölgeler Kupası'na katıldı. İstanbul'da oynanan ön eleme turunu ikinci sırada bitiren İstanbul Bölge Karması üst tura yükselemedi. 2014-2015 UEFA Bölgeler Kupası'nda ülkemizi tekrar Ankara Bölge Karması temsil etti. Ön eleme turuna katılmayan Ankara Bölge Karması, Malta'da düzenlenen eleme turunda birinci olarak İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de yapılan finallere kaldı ve grubunda ikinci olarak bronz madalyayı elde etti.

Ankara Bölge Karması ayrıca hem turnuvanın Fair Play ödülünü kazandı ve hem de futbolcusu Salim Uzun turnuvanın gol kralı oldu. Türkiye birincisi olup 2016-2017 UEFA Bölgeler Kupası'na katılan İstanbul Bölge Karması da Moldova'da düzenlenen eleme turunu birinci bitirip 2017'deki finallere katılmaya hak kazandı.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.