Öne Çıkanlar türkiye gündem özel meme kanseri Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi burgan bank TarımGFE borsa endeksi byegm Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ABP Genel Başkanı Bedir Yalçın ekonomi koordinasyon kurulu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

2000’den Sonra Emekli Olanlara İntibak Söz Konusu Değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2000 yılından sonra emekli olup kapsam dışında kalanlar için intibak uygulamasının söz konusu olmadığını belirtti.
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, sosyal güvenlik sisteminde intibakın, emeklilik için gerekli olan şartlardan yaş, prim ödeme süresi ve ödenen primlerin miktarı eşit olduğu halde, sırf farklı tarihlerde emekli olunduğu için farklı aylık hesaplama sistemlerinden oluşan aylık farklılıklarının giderilmesi olduğunu söyledi.
 
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 2000 yılından önce 2,7 milyon kişiye bağlanan aylıkların yeniden hesaplandığını, 2008 yılına kadar geçen sürede gerçekleşen büyüme oranlarının yüzde 75’inin emekli aylıklarına yansıtıldığını belirten Müezzinoğlu, “Yapılan intibak sonucunda 342 TL’ye varan artışlar sağlanarak 2000 yılından önce bağlanan en yüksek emekli aylığı 1900 TL’ye ulaşmıştır. Getirilen düzenleme ile 1 Nisan 2002-30 Haziran 2002 tarihleri arasında Bağ-Kur’dan aylık alan 12 bin emeklimiz de intibak kapsamına alınmış bu emeklilerimizin aylıklarında da 27 TL ile 178 TL arasında artış yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
 
İntibak düzenlemesinin kapsamının kurum tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucu tespit edildiğini ifade eden Çalışma Bakanı, “2000 yılından sonra emekli olup kapsam dışında kalanlar için intibak uygulaması söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.