Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği

40 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada yurt genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında aralarında ‘Terörden Arananlar’ listesinde yeşil kategoride Serdar kod adlı Serkan Tan’ın da da bulunduğu 40 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Jandarma Özel Harekat, (JÖH) Polis Özel Harekat, (PÖH) Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava ve kara unsurlarınca bin 985 operasyon yapıldı. Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 88 PKK/KCK, 3 aşırı sol, 51 DEAŞ, 885 FETÖ/PDY’li olmak üzere bin 27 kişi terör, 3 bin 267 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 47 kişi de düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4 bin 341 kişi gözaltına alındı.

Yurt genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında, son bir haftada içerisinde aralarında ‘Terörden Arananlar’ listesinde yeşil kategoride Serdar kod adlı Serkan Tan’ın da bulunduğu 25’i ölü, 2’si sağ, 13’ü teslim olmak üzere toplam 40 terörist etkisiz hale getirildi.

Yapılan operasyonlar sonucunda 2 ilde 6 sığınak, barınak ve mağara kullanılamaz hale getirildi. 20’si ağır ve uzun namlulu toplam 28 silah, 365 kilogram patlayıcı madde, 23 el bombası, bin 197 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi, 3 el yapımı patlayıcı imha edildi.

-Uyuşturucu Ve Kaçakçılık İle Mücadele-

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen 2 bin 507 operasyonda, esrar, eroin, kokain, afyon sakıtı sentetik kannabinoid metamfetamin, uyuşturucu hap, kenevir bitkisi ve kaçak sigara ile akaryakıt ele geçirildi. Bu operasyonlar kapsamında 3 bin 267 kişi gözaltına alındı.

-Sokak Satıcılarına Yönelik Operasyonlar-

Sokak satıcılarına yönelik, okul çevreleri, parklar ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrol ve gerçekleştirilen operasyonlarda 540 şüpheli gözaltına alındı.

Kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele kapsamında aranan şahısların yakalanması ve süratle adalete teslim edilmelerinin sağlanması amacıyla yurt genelinde 4 Temmuz’da 6 bin 832 personelin katılımıyla “Aranan Şahısların Yakalanmasına Yönelik Operasyon” gerçekleştirildi, uygulamada, bin 314 şahıs yakalandı.

Genel asayiş ve kamu düzeninin devamının sağlanması, yerli ve yabancı ziyaretçilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde tatil ve alışverişlerini yapabilmeleri, seyahat edebilmeleri amacıyla 34 ilde 7 Temmuz’da 18 bin 704 personelin katılımıyla “Turizm Uygulaması” gerçekleştirildi. Uygulamada, 254 bin 217 şahıs, 60 bin 916 araç ve 11 bin 117 umuma açık işyeri kontrol edildi, aranan 517 şahıs yakalandı, 214 araca işlem yapıldı. Ayrıca toplam 520 bin 640 TL para cezası uygulandı.

-Siber Suçlarla Mücadelede-

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 514 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı, tespit edilen 313 kişi hakkında yasal işlem gerçekleştirildi.

-Düzensiz Göçle Mücadelede-

407’si denizlerde olmak üzere toplam 3 bin 673 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve yurtdışına çıkmasına aracılık eden 47 organizatör de gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.