Öne Çıkanlar TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk Indie rock ICBC) ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer Irak Kuzeyindeki Gara Bölgesinde 8 Terörist Etkisiz Hale Getirildi Instagramdan Yeni Canlı Yayın Özellikleri IKEA Haberleri Irmak Okulları ING Bank Haberleri CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Haberleri

7TP Deprem Erken Uyarı Sistemi Kuruldu

Saniyelerin hayatları belirlediği depremlerde yıkıcı dalgayı önceden algılayan “Deprem Erken Uyarı Sistemi” 7TP Bilişim tarafından kuruldu. Sistem, yıkıcı dalga gelmeden önce mobil uygulama üzerinden uyarı vererek kullanıcılara 25 saniyeye kadar zaman kazandırıyor.


Yıkıcı dalgayı önceden algılayan “Deprem Erken Uyarı Sistemi” 7TP Bilişim tarafından kuruldu. Cep telefonuna yüklenen sismik hareket algılayıcı programla çalışan sistem, sismik hareket tespit ettiği an yıkıcı ikinci dalga gelmeden önce alarm vererek kişiye 25 saniyeye kadar zaman kazandırıyor.

Göknar: Sadece İstanbul'da 480 Bin Kritik Bina Var

Sistemle ilgili bilgi veren 7TP Bilişim firmasının kurucusu Alper Göknar, Türkiye’nin deprem riski yüksek ülkeler arasında olduğunu hatırlatarak “Sadece İstanbul’dan 480 bin kritik bina var” dedi. Olası tehlikelerin büyüklüğüne dikkat çekerek bu sistemlere milyonlarca kişiye önceden haber verebileceklerini vurguladı. Birçok fay hattı üzerinde istasyonları olduğunu, GSM ile şebeke üzerinden, en az 2 farklı bağlantı ile ana sunuculara kesintisiz bilgi gönderildiğini belirten Göknar, depremde saniyelerin hayat kurtardığını söyleyerek “Geliştirdiğimiz uygulamayla kaç hayat kurtarabilirsek o kadar çok şey kazanmış olacağız” dedi. İstasyonlarda bulunan sensörlerin dünyanın en gelişmiş dalga sensörleri olduğunu, her türlü elektrik kesintisine karşı jeneratör ve UPS'lerle enerji sürekliliğini sağladıklarını anlattı.

Göknar: Deprem Erken Uyarı Sistemine Biz ‘Hayat Kurtaran Saniyeler’ Diyoruz

Kurulan teknolojik altyapının bir cep telefonu uygulamasına uyumlu hale getirildiğini belirten Göknar, sistemin önemini “Deprem erken uyarı sistemine biz ‘hayat kurtaran saniyeler’ diyoruz” sözleriyle ifade etti. Söz konusu uyarı sisteminin çalışma prensibini depremlerin oluşma dinamikleri üzerinden açıklayarak sensörlerin sesten 20 kat hızlı hareket eden dalgaları algıladığını belirtti. Bu sayede sistem, kullanıcılara yıkıcı dalga gelmeden önce haber vererek çalışıyor. “Sevdiklerim Nerede?” özelliğiyle herhangi bir deprem anında sistemde belirlenen kişiler hakkında bilgi almak da mümkün.

Anahtar Kelimeler:
Deprem
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.