Öne Çıkanlar ırak pkk fetö CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi Sosyal Medya Detoksu Indie rock Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ICBC)

AB Bakanı Çelik'ten AP'deki PKK Sergisine Tepki

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu'ndaki sergide PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve terör örgütünün Suriye kolu PYD' üyelerini gösteren fotoğrafların asılmasına ilişkin, “Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Terör hiçbir şekilde mazur gösterilemez. Terörün amacı, meselası olmaz. Terör örgütleriyle herhangi bir şekilde tenzilat yapılamaz. Buralara karşı ilkesel bir yaklaşım geliştirilmesi gerekir” dedi.

AB Bakanı Çelik, İspanya Büyükelçisini kabulünde açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelede esas olanın terörün sosyal, siyasi ve ideolojik köklerinin yok edilmesi olduğunu belirten Çelik, “Siyasi olarak Suriye’deki istikrarsızlık devam ettiği sürece terör daha da güçlenecek. Daha da küreselleşecek. Dolayısıyla Suriye meselesine bir siyasi çözüm bulunmaksızın terörle fiziki olarak mücadele etmek sadece sonuçlarıyla mücadele etmektir. Bu etkili bir mücadele olmayacaktır. Oradaki rejim kaldığı müddetçe bir terör kaynağı olarak terör örgütlerinin daha da güçlendiği bir merkez olarak güçlenmeye devam edecek. Bundan yıllar evvel Afganistan’da yapılan hataların orada yapılmaması gerekiyor. Herkesin bir terör örgütünü tuttuğu bir başka terör örgütüne karşı desteklediği bir tablonun ortaya çıkmaması gerek. Oradaki terör örgütleri karşısında DAEŞ terör örgütüne karşı gösterilen şiddetin, karşı duruşun aynı şekilde PKK, PYD ve diğer terör örgütlerine karşı da gösterilmesi lazım. Sırf DAEŞ’le mücadele ediyor diye bazı ülkelerin kara gücü olarak kullanması sebebiyle PKK ya da PYD terör örgütünün mazur görülmesi asla doğru bir tavır olarak kabul edilemez” diye konuştu.
Çelik, Avrupa Parlamentosu'ndaki sergide PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve terör örgütünün Suriye kolu PYD üyelerini gösteren fotoğrafların asılmasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
“Avrupa Parlamentosu’nda bu terör örgütünün propagandası anlamına gelen bir serginin açılması temel Avrupa değerlerine karşıdır. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Terör hiçbir şekilde mazur gösterilemez. Terörün amacı, meselası olmaz. Terör örgütleriyle herhangi bir şekilde tenzilat yapılamaz. Buralara karşı ilkesel bir yaklaşım geliştirilmesi gerekir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.