ABD’nin Gülen Görüşü: Kurnaz Siyasi Operatör ve Yaşlanan Adam

Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimi üzerine ABD’den iadesini istediği Fethullah Gülen bu ülkede de tartışılıyor. Wall Street Journal gazetesine göre,  ABD, Gülen’i değerlendiriyor ve hakkında tamamen farklı görüşlere sahip. Gazete, “ABD'nin darbe sonrası Türkiye ile yaşanan gerilimleri giderme çabaları, Türk hükümetinin isyanı kışkırtmakla suçladığı din adamını anlamaya odaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen’in 15 yılını aşkın bir süre ABD’de yaşadığını belirten gazete “Ancak yönetim, Müslüman imam konusunda birbirinden çok farklı iki görüşün olduğunu kabul ediyor” sözlerini de kullandı.
“Bir görüş, yarım dünya uzaklığındaki gelişmeleri dikte etme kabiliyeti olmayan yaşlanmakta olan 77 yaşında bir adam” diyen gazete “diğeri ise, Türkiye’de dev bir dini hareketi tesis eden, geçmişte açıkça ülkenin yargısını, güvenlik güçlerini ve parlamentosunu yanlılarıyla sessizce doldurmaktan açıkça söz eden kurnaz bir siyasi operatör ve işadamı” diye yazdı.
 
Ordu ve Hükümeti Zayıflatma Çabalarındaki Rolleri

Gazete “ABD yetkilileri, Gülen yanlılarının son yıllarda hem Türk ordusunu hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümetini zayıflatma girişimlerinde yüksek profili rol oynadıklarını söylediler” ifadelerini kullandı.
 

Anahtar Kelimeler:
AbdFethullah Gülen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.