Öne Çıkanlar Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Nevruz Acıbadem Ankara Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu isteyen suriyeli koruma alabilecek Kuzey Kıbrıs Settar Tanrıöğen taburcu oldu mu kayserideki tecavüz davası fetö Sosyal Güvenlik Kurumu doğal kan yerine kullanılabilecek yapay kan

Adalet Bakanı Bozdağ: Seçilmiş Olmak Suç İşleme Hakkını Vermez

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 28 belediyeye kayyım atanmasına ilişkin, “Seçilmiş olmak, seçilene suç işleme hak ve yetkisi vermez. Hiç kimse, ‘bunlar seçilmiş, suç olsun, olmasın dilediklerini yapabilir’ diyemez” değerlendirmesinde bulundu.

Adalet Bakanı Bozdağ, yaptığı açıklamada, demokratik hukuk devletinde, seçimle işbaşına getirilen belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin, vazifelerini, kanunlara uygun yapmak zorunda olduklarını belirtti. Bozdağ, “Belediye başkanları, meclis üyeleri, halka hizmet için gönderilen paraları terör örgütüne aktararak terörü finanse ederse, belediyenin araçlarını, ekipmanlarını ve imkanlarını terör örgütünün eylemlerinde kullandırırlarsa, demokratik meşruiyetlerini kaybederler” dedi.

Hiçbir demokratik hukuk devletinin, belediye gelirlerinin terör örgütüne aktarılıp terörün finansmanı yapılmasına, terör örgütünün eylemlerinde belediyelerin araçlarının, ekiplerinin ve imkanlarının kullandırmasına izin vermeyeceğini ifade eden Bozdağ, “Seçilmiş olmak, seçilene suç işleme hak ve yetkisi vermez. Hiç kimse, bunlar seçilmiş, suç olsun, olmasın dilediklerini yapabilir, diyemez. Türkiye, terörle etkin ve kararlı mücadelesini, hukuk içinde ve hukuka uygun biçimde bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.