Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank zam

Adalet Bakanı Gül: Cinsel İstismar Suçlarına İlişkin Düzenleme Yeni Dönemde Teklif Olarak Gelecek

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, cinsel istismar suçlarına ilişkin düzenleme hakkında bilgi vererek, “Yeni dönemde elbette milletvekillerinin verdiği yasa teklifi ile gündeme gelecek. Yasama faaliyeti olacak. Umut ediyoruz; hep birlikte en ağır cezayı getirecek düzenlemeyi yapacağız” dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, milletvekili kayıt işlemlerini yaptırmak için geldiği Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gül, 26. dönemden bekleyen cinsel istismar suçlarına ilişkin düzenlemenin, yeni sistemde Meclis’e milletvekillerinin vereceği kanun teklifi ile geleceğini söyledi.

Son günlerde çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismar olaylarının arttığının hatırlatılması üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Hükümetimizin seçimden önce hazırladığı bir tasarı vardı biliyorsunuz. İçerisinde cinsel istismara karşı en ağır cezaların olduğu bir tasarımız hazır. Seçim nedeniyle gündeme gelemedi. Ama şimdi yeni dönemde elbette milletvekillerinin verdiği yasa teklifi ile gündeme gelecek. Yasama faaliyeti olacak. Umut ediyoruz; hep birlikte en ağır cezayı getirecek düzenlemeyi yapacağız” dedi.

Adalet Bakanı ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül milletvekili kayıt işlemlerini AK Partili Gaziantep milletvekilleri ile yaptı. Ardından görevli ve gazetecilere baklava ikram etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.