Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak suriye Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hatay dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen

AK Partili Yeneroğlu Maarif Vakfı’na Başarılar Diledi

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet üyelerinin seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada “Maarif Vakfı, uluslararası sorumluluğu gitgide artan ülkemizin yurt dışı eğitim çalışmalarını yeni bir boyuta taşıyacaktır. Bu çalışmalara öncü olacak Maarif Vakfı Mütevelli Heyet üyeleri ile Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Yeneroğlu açıklamasında Türkiye Maarif Vakfı’nın Haziran ayında 6721 sayılı kanunla kurulduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

“Vakıf, yurt dışı eğitim politikalarımızın temel çalışma alanları olan yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza eğitim alanında hizmet sunulması, Türkçe eğitiminin desteklenmesi, dilimizin ve kültürümüzün farklı ülkelerde öğretilmesi, burs çalışmalarının yürütülmesi, yurt dışı okulların kapsamlı bir şekilde genişletilmesi ve eğitim alanında uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi gibi konularda faaliyet yürütecektir. Ülkemizin yıllardan beri ihtiyaç duyduğu bu çalışmaların Maarif Vakfı bünyesinde yeni bir kurumsal anlayışla uygulamaya geçirilmesi, uluslararası sorumluluğu gitgide artan ülkemizin yurt dışı eğitim çalışmalarını yeni bir boyuta taşıyacaktır.

Bu kapsamda Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliğine seçilen Prof. Dr. Aşkın Asan, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Birol Akgün, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Osman Nuri Kabaktepe, Cahit Bağcı ve Selim Cerrah’ı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.