Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer suriye palandöken atatürk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş cumhurbaşkanı erdoğan

Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürünü Araştıracak

Akdeniz Üniversitesi, Antalya ve çevresinde yaşayan Yörüklerin yaşam tarzını ve kültürünü akademik düzeyde araştıracak ve kaybolmaya yüz tutmuş bu kültürü bilimsel anlamda destekleyecek.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmeliğe göre, Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÖRKAM) kurdu. Merkezin amacı Antalya ve çevresinde yaşayan halkın büyük bir kısmının Yörük olması nedeniyle bölge halkının yaşam tarzını ve kültürünü akademik düzeyde araştırmak, kaybolmaya yüz tutmuş bu kültürü bilimsel anlamda desteklemek, Yörük kültürünü ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtmak ve günümüzde hala göçebe hayata devam eden konargöçerlerin sosyo-kültürel yapılarını yerinde incelemek olarak belirlendi.

Yönetmeliğe göre, merkezin faaliyet alanları ise şöyle:

“Yurt içindeki ve yurt dışındaki ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak, var olan yerel ve ulusal kitle iletişim araçlarında Yörüklerle ilgili programlar düzenlemesine katkıda bulunmak, bilimsel danışmanlık yapmak, Yörükler ile ilgili bülten, dergi, bilimsel dergi, kitap gibi sürekli yayın etkinlikleri yapmak, Yörük kültürü ile ilgili yurt içi ve yurt dışı projeler yapmak ve yapılan projelere ortak olmak, dünyada Yörük kültürü ile benzer başkaca kültürlerin araştırmasını yapmak, ortak yönlerini ve farklılıklarını tespit etmek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.