Öne Çıkanlar Covid19 Kovid19 ANTALYA Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Alman Tornadoları Bugün İncirlik'ten Yeniden Uçmaya Başladı

Türkiye’de darbe girişiminden dolayı durdurulan İncirlik Üssü’nden uçuşlara yeniden izin verilmesi üzerine üste konuşlanmış ABD’li uçakların ardından Alman uçaklarının da yeniden uçmaya başladı.

Alman Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Alman Tornado savaş uçakları ile tanker uçaklarının terör örgütü IŞİD'e karşı uçuşlara pazartesi günü yeniden başladığı bildirildi. Açıklamada, İncirlik Üssü'ndeki güvenlik alarm derecesinin hala düşürülmediği, ancak üsteki günlük yaşamın yavaş yavaş yeniden normale döndüğü kaydedildi.
Açıklamayı yansıtan DWelle de, ABD Savunma Bakanlığ Pentagon’un da pazar günü öğleden sonra Türk hava sahasının askeri uçaklara yeniden açıldığını bildirdiğini anımsatarak İncirlik'te IŞİD ile mücadele misyonuna dahil 240 Alman askeri ve yaklaşık bin 500 Amerikan askeri bulunduğunu belirtti. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.