Öne Çıkanlar ırak pkk fetö TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi Indie rock Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ICBC) Asena ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer

Angela Merkel Ankara'da Törenle Karşılandı

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Başbakan Ahmet Davutoğlu resmi törenle karşıladı. 

Çankaya Köşkü'ndeki törende, iki ülke ulusal marşlarının çalınmasının ardından Merkel, tören kıtasını Türkçe "merhaba asker" diyerek selamladı. Davutoğlu ve Merkel, resmi heyetlerini birbirlerine takdim etmelerinin ardından Köşk'e girişlerinde el sıkışarak gazetecilere poz verdiler.

Daha sonra Köşk'ün balkonuna çıkan Başbakan Davutoğlu ve Almanya Başbakanı Merkel kısa bir süre Ankara'yı izlediler. Davutoğlu, Merkel'e Ankara'yı anlatarak, Anıtkabir'i ve bazı binaları gösterdi. Merkel'in, Ankara'nın nüfusunu sorması üzerine Başbakan Davutoğlu, kentin yaklaşık 6 milyona yakın nüfusa sahip olduğunu söyledi.

Merkel Ankara’da ilk ziyaretini Anıtkabir'e yaptı

Ankara temaslarına Anıtkabir'i ziyaret ederek başlayan Merkel, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Merkel, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. 

Almanya Başbakanı Merkel, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: "Türk ve Alman halkları arasındaki özel dostluk ruhu içinde, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin Ata’sı ve Avrupa’ya giden yolun mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına, derin saygılarımla."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.