Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hatay dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen tüketici güven endeksi terörist

Ankara Emniyeti Vatandaşı Uyardı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sokak çocukları hakkında halkı bilgilendirdi. Emniyet vatandaşların "acıyarak" el uzattığı sokak çocuklarının daha fazla istismar edildiğine dikkat çekti.  

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sayısı her geçen gün artan sokak çocukları için halkı bilgilendirdi. Kızılay Metro İstasyonu'nda stant açan Emniyet mensupları, insanlara broşür dağıttı. Broşürde, sokakta dilendirilen çocuklara acıyıp yardım edilmesiyle bazı insanların rahat bir şekilde para kazandığı vurgulandı. Broşürde, para verilen dilenci çocuğun sokaklarda yaşamaya devam ettiği de vurgulandı. Para verilmesi nedeniyle çocukların istismarının sürdüğünün altı çizlen broşürde ayrıca "İstismara katkıda bulunmayın” uyarısı yapıldı.

Emniyet mensupları ise vatandaşların iyi niyetini suistimal ederek haksız kazanç sağlayan kişi ya da örgütlerin sokakta yaşayan veya çalışan çocukları kullandığını bildirdi. 

Polisler ayrıca sokak çocuklarına yardım etmek isteyen vatandaşların 155’i aramasının yeterli olacağını belirterek, "Sokakta çalıştırılan çocuklarımız yarının sorunu değil umudu olsun!” mesajı da verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.