Ankara'daki Terör Saldırısının Failleri Tespit Edildi

Saldırıyla bağlantılı oldukları iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınan 4 kişinin, olayda kullanılan otomobili sahte ehliyetle İzmir'deki oto kiralama şirketinden kiraladıktan sonra ikiz plaka takarak Diyarbakır'dan gelen bir kişiye sattıkları tespit edildi.

Ankara'daki terör saldırısıyla bağlantılı oldukları öne sürülerek İstanbul'da gözaltına alınan 4 kişinin, olayda kullanılan otomobili sahte ehliyetle İzmir'deki oto kiralama şirketinden kiraladıktan sonra ikiz plaka takarak Diyarbakır'dan gelen bir kişiye sattıkları belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara'daki bombalı saldırıda kullanılan spor otomobilin, 10 Aralık 2015’te İzmir'deki bir oto kiralama şirketinden sahte ehliyetle kiralanıp İstanbul’a getirildiğini tespit etti. Başakşehir, Eyüp ve Beyoğlu'ndaki üç adrese sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çeşitli suçlardan kaydı bulunan S.B (21), H.G (44), M.K (37) ve M.B (34) gözaltına alındı. Şüphelilerden M.B ve S.B'nin kardeş olduğu öğrenildi.

Adreslerde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 4 dizüstü bilgisayar, 6 harddisk, 3 cep telefonu ve çok sayıda mermi ile 20 bin lira ele geçirildi. Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri devam eden şüphelilerin Ankara'ya gönderileceği bildirildi.

Şüphelilerin emniyette verdikleri ilk ifadede, 10 Aralık 2015’te İzmir'deki bir oto kiralama şirketinden kiraladıkları spor otomobili İstanbul’da bir süre kullandıktan sonra 34 KK 0340 ikiz plakayı takarak 4 Ocak'ta internet üzerinden irtibat kurdukları Diyarbakır'dan gelen bir kişiye sattıklarını, bu kişinin de otomobili Diyarbakır’a götüreceğini bildiklerini söyledikleri kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.