Öne Çıkanlar türkiye gündem özel meme kanseri burgan bank TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi tarımsal ABP Genel Başkanı Bedir Yalçın Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedir Yalçın Nisan 2024 Enflasyonu Turkcell Yönetim Kurulu Klima çarpması

“AVM Servis Araçları Denetime Tabi Tutulmalı”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, alışveriş merkezlerinin müşteri taşımak için kullandığı servis araçlarının taksici ve minibüsçülere zarar verdiğini söyledi.

AVM servis araçlarının vergi kaçırdığını savunan Palandöken, “Vergi kanunlarına göre bir hizmet bedelsiz olarak sunulsa dahi bunun için KDV ödenmesi gerekiyor. AVM servislerinin vergi mükellefiyetleri bile bulunmuyor.  Açıkça hem vergi kaçırıp hem de korsan taşımacılık yaptıkları halde hiçbir denetime tabi tutulmamaları çok üzücü” diye konuştu.

Palandöken, AVM servis araçlarının denetimi için geçmişte belediyeler tarafından belli düzenlemeler yapıldığını fakat yeterli olmadığını belirtti. AVM’lerin, sosyete pazarlarının ve marketlerin personel taşıma ruhsatı alıp müşteri taşıdıklarını dile getiren Palandöken, “AVM’lerin yaptığı tam anlamıyla bir toplu taşıma faaliyetidir ve bu faaliyetin kuralları belirlidir.
Mahalle aralarında anonslarla, el ilanlarıyla müşteri topluyorlar. Taşıdıkları insanların hepsi de alışveriş yapmaya gelmiyor, başka işlerini görüp evlerine gidiyorlar. Servis yapacaksanız hiç değilse alışveriş yapmış, fişini göstereni evine götürün” dedi.

“Haksız rekabet bitirilmeli”

Market ve pazar servislerinin acilen kaldırılması gerektiğini söyleyen TESK Başkanı Palandöken, “Taşımacı esnafın her geçen gün karı düşerken bu haksız rekabetin bitirilmesi gerekiyor. Dolmuşçuya, otobüsçüye, taksiciye zarar verdiklerini hiç düşünüyorlar. Denetimlerde belgelerinden biri eksik olan taksici ve minibüsçü esnafın araçları iki ay parka çekilirken, korsan taşımacılık yapan AVM servisleri hiçbir denetime tabi tutulmuyor” dedi.

Palandöken, yetkililerin bu haksızlık için önlem alması gerektiğini vurguladı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.