Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina milliyetçi hareket partisi astım

Avrasya Tüneline Aydınlatma Ödülü

Avrasya Tüneli, aydınlatma tasarımlarıyla "Mimari Aydınlatma Ödülü 2017" ödülünü aldı. 

Asya ve Avrupa’yı ilk kez deniz tabanı altından geçen iki katlı karayolu tüneliyle birbirine bağlayan Avasya Tüneli, ABD Aydınlatma Mühendisleri Derneği IES (Illuminating Engineering Society) aydınlatma tasarımlarına olan katkıları nedeniyle “Mimari Aydınlatma Ödülü 2017” ödülünü aldı.

LED Aydınlatma Teknolojisi Kullanıldı
Avrasya Tüneli’nde sürüş konforunu iyileştirmek ve yol güvenliğini arttırmak üzere çeşitli uygulamalar yapıldı.
Tünel boyunca kullanılan LED yol aydınlatmalarına ek olarak, kullanıcıların giriş ve çıkışlarda tünele ve gün ışığına kolayca adapte olmalarını sağlamak amacıyla özel kademeli LED teknolojisi uygulandı. Ayrıca estetik unsurlarinda ön planda tutulduğu projede, Türkiye’de ilk kez uygulanan mimari LED aydınlatma ile sürüş konforu artırılırken, İstanbul’a yeni bir simge kazandırılmaya çalışıldı.
.
Aydınlatma alanındaki IES Mimari Aydınlatma Ödülü 2017 Avrasya Tüneli’ne yapım aşamasından bu yana verilen 9. Uluslararası ödül oldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.