Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs Kuşadası Belediyesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener chp niğde milletvekili ömer fethi gürer suriye palandöken atatürk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Hasta Sayısı

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde 28 Kişilik Suç Örgütü Çökertildi

Aydın'ın Germencik ilçesinde bazı şahısların vatandaşlar üzerinde baskı, cebir, darp, yağma, silahla ölümle tehdit ve şiddet uygulayarak tefecilik suçları işledikleri tespit edilen 28 kişi 400 polis'in katıldığı şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Germencik Cumhuriyet Başsavcılığınca 04.05.2017 tarihinde alınan istihbarı bilgiler neticesinde; yaklaşık 6 aylık takip sonucunda Aydın'ın Germencik ilçesinde bazı şahısların vatandaşlar üzerinde baskı, cebir, darp, yağma, silahla ölümle tehdit ve şiddet uygulayarak tefecilik yoluyla vatandaşları borçlandırdıkları, daha sonra bu borca karşılık zorla tapulu arazilerini sattırdıkları ve vatandaşa banka kredisi çektirip parayı ellerinden aldıkları bilgisi üzerine; 30.05.2017 tarihinden itibaren başlayarak 18.10.2017 tarihinde sona eren fiziki ve teknik takip neticesinde; Germencik ilçe merkezinde ve köylerinde ikamet eden, Suç işlemek maksadıyla Teşekkül oluşturan İ.D liderliğindeki Silahlı Organize Suç Örgütü ve Üyeleri yapılan şafak operasyonu ile çökertildi.

Toplam 16 olaydan dolayı şahısların yakalanması amacıyla, Germencik İlçesinde bugün yaklaşık 400 görevli polisin katılımıyla yapılan Şafak operasyonunda; 27 Ev, 2 İşyeri ve 18  araç aranırken, örgütün lideri ve üyeleri olduğu değerlendirilen 28 kişi yakalandı. 

Yapılan aramalar neticesinde; (2) Adet Kuru sıkı tabanca, (1) Adet Otomatik şarjörlü av tüfeği ve (3) Adet Şarjör, (348) Adet Av Tüfeği Kartuşu, (5) Adet Ruhsatsız Av Tüfeği, (25) Adet Kuru Sıkı Tabanca Fişeği, -Bir miktar esrar maddesi, (3) Adet Kılıç, (1) Adet Sustalı bıçak ve suç unsuru olabileceği değerlendirilen çeşitli tapu, senet, borç alacak kayıtlarının tutulduğu belgeler ele geçirildi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.