Öne Çıkanlar türkiye gündem özel ihracat meme kanseri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank kınama cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan

Bağlar'da Zarar Gören Vatandaşın Zararı Karşılanacak

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesinde 15 Mart Salı gününden 20 Mart Pazar gününe kadar meydana gelen terör olayları sonucu zarar gören vatandaşlara yönelik zarar tespit çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali Hüseyin Aksoy ildeki kamu görevlilerinin mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını ve yapılan çalışmalar sonucunda zarar tespiti tamamlanan 1965 vatandaşa ödenmek üzere, Başbakanlık Acil Destek Fonundan Valilik emrine gönderilen kaynaktan, Bağlar Kaymakamlığına 1 milyon 621 bin 361 TL gönderildiğini belirtti.

 Vali Aksoy, açıklamasında şöyle konuştu:

“İlimiz Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi’nde 14.03.2016 Pazartesi günü saat 22.30 dolaylarında, silahlı bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarının sokak aralarına barikat kurarak, çukur kazarak, yol keserek vatandaşlarımızın seyahat özgürlüklerini engelledikleri, vatandaşlarımızın araçlarına ve ikametlerine zarar verdikleri bilgisinin alınması üzerine, güvenlik kuvvetlerimiz tarafından ivedilikle duruma müdahale edilmiştir. Çatışmaların devam etmesi üzerine, güvenlik birimlerimizce gerçekleştirilecek çalışmalar esnasında sivil vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla, Bağlar Kaymakamlığımız tarafından; 15 Mart 2016 Salı günü 3.00’ten geçerli olmak üzere Bağlar İlçesi Kaynartepe mahallesinin tamamında, saat 9.00’dan geçerli olmak üzere Gürsel Caddesinin Cemiloğlu Caddesinden Bağlar dört yola kadar olan kısmı ve Nükhet Coşkun Caddesinin tamamında, ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Devam eden günlerde güvenlik kuvvetlerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kazılan çukurlar ve kurulan barikatlar kaldırılmıştır. Bağlar İlçesinde meydana gelen terör olayları sonucunda zarar gören vatandaşlarımızın zararlarının tespiti ve ödeme işlemlerinin yapılabilmesi için 22.03.2016 tarihinde hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır.”

 

ÖDENEK BAĞLAR KAYMAKAMLIĞINA GÖNDERİLDİ

Hasar tespitinin tamamlanmasının ardından ödeneğin Bağlar Kaymakamlığına gönderildiğini belirten Diyarbakır Valisi, hasar tespiti yapılan 489 vatandaşa ödenmek üzere Bağlar Kaymakamlığına 23-25 Mart arası 390 bin 911,08 TL, hasar tespitleri tamamlanan 1469 vatandaşa da ödenmek üzere 28 Mart tarihinde 1 milyon 230 bin 450,18 TL gönderildiğini açıkladı. Vali Aksoy, “Sonuç olarak Bağlar ilçesinde başlatılan hasar tespit çalışmalarında bugüne kadar 1965 vatandaşımızın hasar tespitleri tamamlanmış olup toplam 1 milyon 621 bin 361,26 TL, Başbakanlık Acil Destek Fonundan Valiliğimiz emrine gönderilen kaynaktan, Bağlar Kaymakamlığına gönderilmiştir" şeklinde konuştu.

 

DEVLET VATANDAŞIN YANINDA

Vali Hüseyin Aksoy, "Bölücü terör örgütünün vatandaşlarımıza verdiği zararlara rağmen, devletimiz her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya ve onlara yönelik her türlü zararı karşılamaya devam edecektir. Bu vesileyle bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı çukurlara ve oluşturduğu barikatlara karşı çıkarak, onlara destek vermeyen ve örgüt mensuplarının bu çabalarını boşa çıkaran Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum” diyerek vatandaşın yanında olduklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.