Öne Çıkanlar ankara chp deprem tsk diyarbakır konya sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Bakan Akdağ: 70’in Üzerinde Yaralı Var Bunlarda 4’ü Ağır

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Şırnak'ın Cizre İlçesi polis kontrol noktasına, teröristlerce düzenlenen saldırıda 70'in üzerinde yaralı var. 4'ünün durumu ağır” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Navaz Şerif ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında gazetecilerin Cizre’deki terör saldırısına ilişkin sorularını yanıtlayarak yaralı sayısı konusunda bilgi verdi.  Akdağ, şehitlerle ilgili açıklamayı bölgedeki adli tabiplik ve savcılıkla valiliğin yapacağını belirterek, “Şırnak'ın Cizre İlçesi polis kontrol noktasına, teröristlerce düzenlenen saldırıda 70'in üzerinde yaralı var” dedi.

Son bir ay içerisinde özellikle çok yoğun bir terörist saldırı grubu ile karşı karşıya olunduğunu ifade eden Bakan Akdağ, “Bir taraftan 15 Temmuz’da hain FETÖ çetesinin çok ağır saldırısı ile 240 şehidimiz oldu. Daha sonra bir yandan DAEŞ’in öbür taraftan PKK’nın hain saldırıları var. Daha önce de ifade ettiğim gibi, bu saldırılar hepsi alçakça, hepsi bizim huzurumuza yönelik” olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ileriye gitmesini istemeyenlerin bu tür saldırılar gerçekleştirdiğini belirten Akdağ, Türkiye’nin kalkınmasını istemeyenlerin de terör örgütlerini maşa olarak kullandıklarını ifade etti.

Akdağ:“Umut Ediyorum ki Şehit Sayımız Artmaz”

Akdağ, “Bu hain saldırılar, Türkiye’nin gelişmesini, Türkiye’nin ileriye yürümesini, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma yürüyüşü ve azmini geriletmeyecektir. Biz bugün bildiğiniz gibi çok önemli bir tesisin açılışını yapacağız. Çalışmalarımıza ara vermeden devem ettireceğiz üzüntümüz var. Ama bu bizim yürüyüşümüzü durduramayacak. Bu hain, alçak terör saldırıları ile mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Şehit sayısı konusunda son bilgileri almadığını kaydeden Akdağ, bu tür saldırı durumlarında Sağlık Bakanlığı olarak yaralılara odaklandıklarını ifade etti. Saldırının ardından çok önemli sayıda ambulansın olay mahalline sevk edildiğini kaydeden Bakan Akdağ, “Helikopter ambulanslarımız olay mahalline gittiler hareket ettiler.  Umut ediyorum ki şehit sayımız artmaz. Bütün bu saldırılar Türkiye’nin kalkınma hamlesini, huzura koşmasını engellemeyecektir. Milletçe birlik içerisinde bu saldırılara karşı durmayı da artık biliyoruz. Kim hangi siyasi düşünceden olursa olsun çok küçük marjinal gruplar dışında bu saldırılara karşı birlikte tepkimizi koyuyoruz, dayanışmamızı gösteriyoruz, bundan sonra bu böyle olacaktır” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.