Bakan Akdağ: Yaralar En Kısa Zamanda Sarılacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, incelemelerde bulunduğu Ordu'daki sel felaketine ilişkin yaraların en kısa zamanda sarılacağını, ihtiyaçların yerine getirileceğini ifade etti. 
AK Parti Ordu milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile ilçede zarar gören yerlerde yetkililerden bilgi alan Akdağ, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Akdağ açıklamasında ; bütün ekiplerin gerek arama çalışmaları gerekse ihtiyaçların karşılanması konusunda çalıştıklarını belirten Akdağ, 2 gün içerisinde metrekareye 300 kilo yağış düştüğünü söyledi.
Akdağ, “2 gün içerisinde 300 kilogram yağış olmasından dolayı sıkıntılar oluşmuş durumda. 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 vatandaşımız kayıp. Çalışmalar sürüyor. Başbakan yardımcılarımız Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli buradaydı, biz de şimdi vali ve belediye başkanımız ile buradayız. Bütün ekipler vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor” dedi. Yaraların en kısa zamanda sarılacağını, ihtiyaçların yerine getirileceğini ifade eden Akdağ, yıkılan köprülerin yerine yenilerinin yapılacağını, sel bölgesindeki çalışmaların özverili bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Akdağ ayrıca, Giresun'da askeri helikopterin düşmesi sonucu yaralanan ve GATA'da tedavileri devam eden askerlerin son durumlarına ilişkin ise, "Bilindiği üzere bu kazada 7 şehidimiz oldu. 8 de yaralımız var. Yaralılar olabilecek imkanlar dahilinde en kısa zamanda kendilerine müdahale yapılmıştır. Hepsine Allah'tan şifa diliyorum." dedi.
 
VALİ'DEN UYARI
 
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da yaptığı açıklamada tehlikenin daha geçmediğini ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Arifegünü gece yarısından sonra başlayan yağışın zaman içinde şiddetini artırınca faciaya dönüşmeye başladığını ifade eden Balkanlıoğlu, yağışın şiddetine ve yoğunluğuna hiçbir teknolojinin dayanamayacağına dikkat çekti. Karadeniz Bölgesinin yapısal özelliği, dere yatakları ve heyelan olması muhtemel alanlara konutların yapıldığını anımsatan Balkanlıoğlu, “Sağlık Bakanlığı, AFAD ekipleri anında kendi hayatlarını riske ederek müdahale ettiler, ancak 5 tane kaybımız var. 3’ü rahmetli oldu 2’si halen aranıyor. Tehlike henüz geçmiş değil tehlikenin ve zararın en aza indirilmesi için çalışmalarımız var. Vatandaşlarımız bir taraftan canlarını, mallarını kurtarmaya çalışırken, bir taraftan da çöken alt yapının nasıl çözüleceğinin endişesini taşıyor” dedi. Vali, vatandaşları sel olabilecek yerlerden uzak kalmaları uyarısında da bulundu. 
 
"TOPRAK YUMUŞADI VE DERELER DOLDU TAŞTI"
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yağışın 6 ilçede yoğunluk kazandığını ancak merkez üssünün Fatsa ve Perşembe ilçeleri olduğunu ifade etti. Selde 14 köprü, 16 evin yıkıldığını ifade eden Yılmaz, “100’ün üzerinde büyük ve küçükbaş hayvan telef oldu. Yağmur 4 gün üst üste yağınca toprak yumuşadı ve dereler doldu taştı. Meteoroloji 3 ilçemizde yoğun yağış uyarısı yaptı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.