Öne Çıkanlar türkiye Klima çarpması Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçı ego genel müdürlüğü turizm ihracat honeywell meme kanseri borsa endeksi olimpiyat ekonomi koordinasyon kurulu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Bakan Yılmaz'dan Diyarbakır'daki Bombalı Saldırı Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Bakan Yılmaz’ın Diyarbakır ziyareti sırasında polis servis aracına yönelik bir bombalı saldırı gerçekleşti. Bakan Yılmaz, saldırının detayları hakkında yaptığı açıklamada 7 polisin şehit olduğunu bildirdi. AK Partili Yılmaz, saldırıda 13’ü sivil 27 kişinin yaralandığını belirtti. Sivil yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu kaydeden Yılmaz, saldırının bombalı araç ile gerçekleştiğini belirtti. Yılmaz yaptığı açıklamada; “Olayla ilgili inceleme, araştırma, soruşturma devam ediyor. Henüz sıcak bir hadise. Olay araştırılıyor, inceleniyor. Olayla ilgili ilave bilgiler geldikçe yetkili makamlarımız bunu basınla kamuoyuyla paylaşacaktır. Bu hadiseyi lanetliyoruz. Bu terör saldırısı hepimize karşı yapılmış bir saldırıdır. Öncelikle de Diyarbakır’a ve Diyarbakır halkına yapılmış bir saldırıdır. Nasıl ki Ankara’da patlayan bombalar tüm Ankara halkını hedef aldıysa, tüm milletimizi hedef aldıysa, nasıl ki İstanbul’da patlatılan bombalar bütün İstanbul halkını, bütün milletimizi hedef aldıysa burada gerçekleştirilen saldırı da tüm Diyarbakır halkını hedef alan ve tüm milletimizi hedef alan bir saldırıdır.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Nisan’da Diyarbakır’a gerçekleştireceği ziyaretin hemen öncesinde gerçekleşen saldırı hakkında, Bakan Yılmaz şöyle konuştu:

“Bizler burada Diyarbakır’ın yeniden inşasını konuşmak üzere daha yaşanabilir bir Diyarbakır’ı konuşmak üzere bulunuyoruz. Ama birileri de Diyarbakır’ı yıkmak istiyor. Diyarbakır’ı yaşanmaz hale getirmek istiyor. Diyarbakırlının hayatına, ekmeğine saldırıyor. Bunu da herkes bu şekilde değerlendirmek durumunda diye düşünüyoruz. Eminim bu meselede en fazla Diyarbakırlıların yüreği yanmıştır. Onu da özellikle vurgulamak istiyorum.”

“Bunlar ne yaparlarsa yapsınlar. Bu lanet terör odakları ve onların arkasındaki zihniyet ve yapılar bizim birliğimizi bozamayacaklar ve azmimizi kıramayacaklar” diyen AK Partili Yılmaz, “Terörle kararlı bir şekilde mücadelemizi devam ettireceğiz. Bütün imkanlarımızla, bütün gücümüzle ve terör yenilecek. Hayatı savunanlar kazanacak, inşa etmeyi savunanlar kazanacak. Ölümden yana olanlar, şiddetten, yıkımdan yana olanlar kaybedeceklerdir. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“TERÖRÜN AMAÇLARINI BOŞA ÇIKARACAĞIZ”

“Terörle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürürken, terör odaklarının bizi yapmakta olduğumuz doğru işlerden alıkoymasına da müsaade etmeyeceğiz. Terörün karşısında yılmayacağız, korkmayacağız, geri çekilmeyeceğiz. Bunu da belirtmek istiyorum. Terör neyi amaçlıyorsa, bizi nereye sevk etmek istiyorsa biz tam tersine hareket edeceğiz. Terörün amaçlarını boşa çıkaracağız. Milletçe biz maalesef yeterince acı tecrübeye sahibiz. Bu tecrübeler ışığında bir kez daha vurgulamak istiyorum.

TERÖRÜ HEP BİRLİKTE LAHNETLİYELİM

Terörü hep birlikte lanetleyelim. Burada şu parti, bu parti demeyelim, şu kesim bu kesim demeyelim, milletçe terörün karşısında duralım ve tavrımızı ortaya koyalım. Ama, fakat, lakin demeden terörü lanetleyelim. Terörün hiçbir meşru zemini olmadığını hep birlikte paylaşalım, hep birlikte teröre tavrımızı koyalım. İnanıyorum ki bu terörün amaçlarını boşa çıkarma anlamında en etkili duruşlardan biri olacaktır.

Diğer taraftan tabii ki güvenlik güçlerimiz, yargı mekanizmalarımız olayın arkasında olanları ortaya çıkarmak ve adaletin hükmüne teslim etmek için her türlü çabayı sarf edeceklerdir. En kısa zamanda da bu yönde de sonuç alınması tabii ki temennimizdir. Ben bir kez daha terörü lanetliyorum. Şehitlerimize Cenab-ı Allah rahmet eylesin diyorum. Aileleri başka olmak üzere güvenlik güçlerimize tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun diyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.