Öne Çıkanlar TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Indie rock ICBC) ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Yücel Ölçer Instagramdan Yeni Canlı Yayın Özellikleri ING Bank Haberleri CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Haberleri IFC spk allianz ziraat

Başbakan Yıldırım: Bu Topraklar Hepimize Yeter

Başbakan Binali Yıldırım, “Paylaşacak çok şeyimiz var. Bu topraklar hepimize yeter. Onun için ayrışmayı, çatışmayı ortadan kaldıralım, barışı, kardeşliği, dayanışmayı en ileri noktaya taşıyalım” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy - Bahçelievler - Kirazlı Metro Hattı’nın temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Yıldırım, 2018 yılının sonunda Bakırköy İDO iskelesinden 9 kilometre metroya 50 dakikalık yolun 10 dakikaya ineceğini, İstanbul’un Türkiye’nin özeti, mozaiği olduğunu söyledi. İstanbul’a hizmet etmenin ibadet etmek gibi olduğunu ifade eden Yıldırım, AK Parti hareketinin İstanbul’da başladığını anlattı. İstanbul’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından önceki duruma dikkat çeken Yıldırım, Marmaray’ın yapımı aşamasında yaşananlara dikkat çekerek, açıldığı günden beri 142 milyon insanın Avrupa’dan Asya’ya geçtiğini belirtti. İstanbul’a ne yapılırsa ne projeler kazandırılırsa az olacağının, bu şehre borçlarının olduğunun altını çizen Yıldırım, “Yedi tepeli İstanbul'a 7 tane yıldız gibi yapıyoruz. Bir, Marmaray yapıldı ve açıldı. İki Avrasya tüneli. Fatih’in gemileri karadan yürüttüğünü biliyorsunuz, dedemiz gemileri karadan yürütür de onun torunları trenleri denizin altından geçiremez mi? Geçirdik, yaptık. Yetmez yanında arabalar için bir tünel yapıloruz. 20 Aralık'ta Avrasya Tüp Geçidi'nin açılışını yapacağız. Üç, Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Dünyanın üçerinden tren yolu da geçen en geniş köprüsünü kazandırdık, 26 Ağustos’ta da açacağız. Dört, İstanbul İzmir’i komşu kapısı yapacak. 30 Haziran’da Orhangazi Köprüsünün açılışına hepinizi bekliyorum. Beş, İstanbul-Ankara Hızlı treni, yaptık mı, hizmet aldık mı? Hayırlı, uğurlu olsun. Altı. Dünyanın en büyük havalimanı nereye yakışır, İstanbul’a yakışır. 26 Şubat 2018’de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a kazandırıyoruz. Yedi, Kanal İstanbul. İstanbul ikinci boğaza kavuşuyor” dedi.

-TRAFİK SIKIŞIKLIĞI İÇİN EYLEM PLANI AÇIKLANACAK-
Büyüme rakamlarına dikkat çeken Yıldırım, “Türkiye’de kaos, kargaşa var, Türkiye kötüye gidiyor diyenlere inat sonuç ortada. Dünyanın en fazla büyüme sağlayan 5 ülkesi arasında Türkiye yerini aldı” dedi. İstanbul’un trafik sorununa dikkat çekerek, yapılan projeler hakkında bilgi veren Başbakan Yıldırım, İstanbul’a nüfusunun iki katı seyahat olduğunu ifade etti. Bakırköy - Bahçelievler - Kirazlı Metro Hattı’nın tamamlanması ile trafik sıkıntısının azalacağına işaret eden Yıldırım, “İstanbul'un trafik sıkışıklığını rahatlatmak için Büyükşehir Belediyesiyle beraber önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız, İstanbullara da buradan duyuruyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

- BU TOPRAKLAR HEPİMİZE YETER-
Gençlere seslenen Başbakan Binali Yıldırım, “Gençler; terörün tuzağına aldanmayın, gelin ananızın, babanızın kucağına, onların şefkatli kolları arasına, devletimizin sıcak karşılamasına. Bu yol çıkmaz umutsuz bir yolculuktur. Enerjimizi umutsuz bir yol uğruna tüketmeyelim, enerjimizi birleştirip kardeşliğimizi pekiştirelim ve Türkiye’nin 2023 hedeflerine doğru ilerleyelim. Paylaşacak çok şeyimiz var. Bu topraklar hepimize yeter. Onun için ayrışmayı, çatışmayı ortadan kaldıralım, barışı, kardeşliği, dayanışmayı en ileri noktaya taşıyalım” dedi. Yıldırım, terör örgütlerinin hiçbir kutsalının olmadığının, insanları gözlerini kırpmadan öldürdüklerinin altını çizdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.