Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin kınama bugünün gündemi Metina dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

Başbakan Yıldırım'dan TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesine Etkin İşbirliği Talimatı

Başbakan Binali Yıldırım, TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesinin öngörülen sürede  gerçekleştirilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarına etkin işbirliği ile  koordinasyon sağlanması talimatı verdi.

TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesine ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Türkiye ile Rusya arasında TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesine ilişkin anlaşmanın 10 Ekim 2016 tarihinde imzalandığının belirtildiği genelgede, söz konusu anlaşmanın onaylanmasının 6765 sayılı Kanunu ile uygun bulunduğu, Resmi Gazete’de yayımlanarak 21 Şubat 2017 tarihinde yürürlüğe girdiği anımsatıldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasını taşıyan genelgede, karada ve denizde döşenecek toplam 4 boru hattından oluşacak projenin, deniz bölümünde yer alan iki boru hattının tasarım, inşa ve işletimi  faaliyetlerinin South Stream Transport B.V. şirketi tarafından yürütüleceğinin  Rusya tarafından bildirildiği, projenin ‘Kara Bölümü 1’  kısmının Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) inşa edilerek işletileceği  belirtildi. Genelgede, ayrıca ‘Kara bölümü 2’ kısmına ilişkin faaliyetlerin ise önümüzdeki dönemde  her iki ülkenin belirleyeceği kuruluşlarca ortak kurulması planlanan bir şirket  tarafından yürütülmesinin öngörüldüğü kaydedildi.
İzleyen süreçte anlaşmaya istinaden proje kapsamında gerekli arazi hakları edinimi çalışmalarını yürütmek amacıyla bir kamu kuruluşunun, arazi hakları kuruluşu olarak atanacağı bilgisine yer verilen genelgede, “Ülkemizin doğal gaz arz güvenliği bakımından büyük önem taşıyan projenin öngörülen süresinde ve herhangi bir aksaklığa mahal verilmeksizin gerçekleştirilmesi için kurumlar arası ortak çalışmaların süratli kararlı ve duyarlı bir bizimde tüm kamu kurum ve kuruşlar arasında etkin bir işbirliği ve eşgüdüm sağlanarak yürütülmesi gerekmektedir” denildi.

Buna göre, anlaşma çerçevesinde Türkiye tarafından üstlenilen yükümlülüklerin zamanında ve layıkıyla yerine getirilebilmesi için proje kapsamında kamu kurum ve kuruşlarınca yapılacak uygulama ve işlerin süratle tamamlanması istenildi. Genelgede, arazi hakları kuruluşu olarak atanacak kamu kuruluşuna BOTAŞ’a ve South Stream Transport B.V. şirketine ilgili bütün kamu kurul ve kuruşları tarafından gerekli katkı ve desteğin verilmesi istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.