Öne Çıkanlar türkiye galatasaray çin ihracat gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank bugünün gündemi gündem özel kınama

Başbakan Yıldırım’dan Yeni Yıl Mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, yeni yıl mesajında, “Milletimizin birlik ruhu, fesat odaklarının bütün tuzaklarını başlarına yıkacaktır. Demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarıyla bütünleşmiş gücü ve birikimi sayesinde 21’inci yüzyıla damgasını vuracaktır” dedi.

Başbakan Yıldırım, yayımladığı yeni yıl mesajında, yeni ümitler ve beklentilerle 2018 yılına girildiğini belirtti. Yeni yılın bütün insanlık için barış, huzur, refah ve istikrar getirmesini dileyen Yıldırım, 2017’nin Türkiye için kazanımlarla dolu bir yıl olduğunu ifade etti.

Demokratik istikrar yolunda son 15 yılda elde edilen kazanımların 16 Nisan halkoylaması ile perçinlendiğine işaret eden Yıldırım, “16 Nisan’da milletçe aldığımız kararla, milli iradenin en açık şekilde yönetime yansıması ve hukukun üstünlüğünün tam manasıyla hayata geçmesi yolunda ülkemizin istikbali için büyük bir imkân sağlanmıştır. Milli irade, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tam olarak hayata geçmesiyle bihakkın tecelli etmiş olacaktır. Bu yolda aldığımız mesafe ülkemiz adına onur vericidir” dedi.

FESAT ODAKLARININ BÜTÜN TUZAKLARI BAŞLARINA YIKILACAK

2017 yılında büyük projelerine imza atan Türkiye’nin, 2018 yılında da büyümeyi, istihdamı ve yatırımı hedeflediğini belirten Yıldırım, “Küresel önemi her geçen gün daha çok anlaşılan Türkiye dünya barışının tesisi için lider bir rol üstlenmektedir. Bölgemizde çatışmaya, kavgaya ve savaşa hizmet eden hiçbir kararı kabul etmemektedir. Kudüs davasına sahip çıkarak insanlığın haysiyetini savunan Türkiye, gerektiğinde İslam İşbirliği Teşkilatını ve Birleşmiş Milletleri harekete geçirerek buralarda alınan kararlara istikamet verebilmektedir” dedi.

Birlik, beraberlik ve kardeşliği kast edenlerin hedefine ulaşamayacağını ifade eden Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

“Milletimizin birlik ruhu, fesat odaklarının bütün tuzaklarını başlarına yıkacaktır. Demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarıyla bütünleşmiş gücü ve birikimi sayesinde 21’inci yüzyıla damgasını vuracaktır. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Ülkemiz, 2018 yılında da demokratik yürüyüşünü sürdürecektir. Bu yıl da milletçe birbirimize kenetlenmeye, kardeşlik hukukumuzu güçlendirmeye ve ürettiğimizi adaletle paylaşmaya devam edeceğiz. Demokratik istikrarı, hukuk düzenimizi ve ülkemizin güvenliğini gözümüzün ışığı gibi koruyacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliği, muhalefet partilerimizin elbirliği ile toplumsal dayanışmayı daha çok büyütecek ve ülkemizi tehdit eden bütün unsurları bertaraf edeceğiz. Huzurumuzu, kardeşliğimizi kimse bozamayacak. Birlik ve beraberliğimiz devam ettikçe, inanıyorum ki, ülkemizin hukukuna, kardeşliğimize ve demokrasimize yönelebilecek her türlü tehdit yok olmaya mahkûm olacaktır.”

HEDEFLERDEN SAPMAYACAĞIZ

2018’inin çalışarak, üreterek, iyi şekilde değerlendirileceğini ifade eden Yıldırım, sosyal adalete, refah ve ekonomik kalkınmaya daha çok odaklanılacağını kaydetti. Popülizmin tuzaklarına düşmeyeceklerini belirten Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

“Şartlar ne olursa olsun, ülkemizin gelecek hedeflerinden hiçbir şekilde sapmayacağız. Sınırlarımızı korumak ve ülkemizin güvenliğini sağlamak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız. Türkiye, demokrasi, insan hakları ve kalkınma yolundaki çabasını yeni başarılarla taçlandırdıkça sadece kendi sınırları içerisinde değil, bütün dünyada bir istikrar ve güç merkezi olacak, küresel ve bölgesel barışın tesisinde sorumluluk üstlenmeye devam edecektir. Türkiye’nin ufku geniş, önü açık, yarınları umut dolu, geleceği aydınlıktır. İnanıyorum ki, Türkiye’nin yıldızı önümüzdeki dönemde daha da parlayacak, bütün dünya ülkemizin, milletimizin başarılarını konuşacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.