Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği

Basın Konseyi Yurdakul’u Andı ve Tutuklu Olan 176 Gazeteciyi Hatırlattı

Basın Konseyi, geçtiğimiz günlerde vefat eden Doğan Yurdakul’u bir mesajla andı ve hala tutuklu olan 176 gazeteciyi bir kez daha hatırlattı.

Basın Konseyi, 71 yaşında vefat eden gazeteci Doğan Yurdakul'un ölümüne ilişkin, mesaj yayımladı. Mesajda, “Doğan Yurdakul önde gelen bir araştırmacı gazeteciydi. Üzerinde çalıştığı dönemlere ışık tutan kitaplara imza attı. Ancak bildiğimiz gibi 12 Mart, 12 Eylül dönemlerinde ve Oda TV davası nedeniyle hapse atıldı. Oda TV davası nedeniyle Silivri Zindanı'nda geçirdiği ayların, bir kumpasın sonucu olduğu kısa sürede açığa çıktı. Doğan Yurdakul'un ölümü vesilesiyle, halen tutuklu olan 176 gazeteciyi bir daha hatırlatmayı görev sayıyoruz. Camiamızın acı kaybını sevgi, saygıyla uğurluyoruz” ifadeleri yer aldı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.