Öne Çıkanlar Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Entübe Sayısı Kovid19 ANTALYA istanbul İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

Bülent Ecevit Ölümü’nün 11. Yılında Kabri Başında Anıldı

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ve çeşitli illerden gelen partililer, Eski Başbakan ve DSP’nin kurucusu Bülent Ecevit’i, ölümünün 11. yılında Devlet Mezarlığındaki kabri başında andılar.

Anma töreninde yapılan saygı duruşu ve duaların ardından bir konuşma da yapan DSP Genel Başkanı Aksakal şunları söyledi:

“Saygıdeğer Basın Mensupları, Değerli dava arkadaşlarım,

Bugün, Türkiye’nin yetiştirdiği büyük devlet adamı, dürüst, yurtsever, halkın Karaoğlanı Bülent Ecevit’in aramızdan ayrılışının 11. Yılında O’nu bir kez daha anmak için  toplandık.

ECEVİT, siyasi yaşamı boyunca Vatan’ın ve Millet’in varlığı, halkının mutluluğu için siyaset yaptı.

O halkını hiç aldatmadı, kimseye de aldanmadı!

Değerli Genel Başkanım, değerli Başbakanım,

Türkiye siyaseti son anayasa değişikliğiyle birlikte farklı bir mecraya doğru sürüklendi. Bu süreçte, Cumhuriyetin ve Atatürk’ün ilkeleri, yurttaşlık, milliyetçilik, halkçılık gibi temel kavramlar bilinçli olarak dejenere ediliyor, aşındırılıyor, öyle ki; özgür birey haline getirilen insanlar yeniden ümmet olmaya zorlanıyor.

Artık ülkede kişisel çıkar uğruna kimi solcular sağcı, kimi sağcılar solcu görünmek için yarışıyorlar. Halkın seçtiği yöneticiler, tehditle, şantajla, emirle veya talimatla görevlerinden ayrılmak zorunda bırakılıyorlar.

Kısacası artık sapla saman, at iziyle it izi karışmış durumda bir Türkiye manzarası önümüzde duruyor.

Mevcut iktidar da misyonu gereği, koskoca Türkiye Cumhuriyetini çakma Amerika” yapmak için var gücüyle çalışıyor.

Değerli Genel Başkanım,

Bazıları da kantarın topuzunu öylesine kaçırıyor ki, senin gibi dürüstlüğün, halkçılığın, milliyetçiliğin, yurtseverliğin timsali olmuş bir siyasetçiyi bile kendileriyle karıştırıp, emperyalist sistemin karşısında emre amade (!)” duruşla suçlayabiliyor. Ama ne Türkiye’de, ne de dünya’da bu söylenenlere itibar edilmiyor.

Bizler senin yetiştirdiğin talebelerin olan Demokratik Solcular, geçen 11 senede hiçbir zaman ilkelerinden ve çizdiğin yoldan ayrılmadık, ayrılmayacağız. 9 gün sonra partimizin 32. Kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız.

Demokratik Sol Parti, yarım asıra yakın süredir yürüdüğü bu yolda sonsuza dek var olmaya devam edecektir. Bize emanetin olan Demokratik Sol Partiyi yeniden iktidara taşımak için var gücümüzle, tüm olanaklarımızla çalışacağız ve başaracağız.

Ruhun şâd olsun bilge insan, rahat uyu!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.