Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dsp terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Nevruz suriye Settar Tanrıöğen taburcu oldu mu SEBA Netsia

CHP'li Gürer, Emekliler İçin Kanun Teklifi Verdi

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer emeklilerden 'Sosyal Güvenlik Destek Prim' ücretinin alınmaması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

CHP'li Gürer emekli olduktan sonra tekrar çalışmaya başlayanlardan ‘Sosyal Güvenlik Destek Primi’ ücretinin alınmaması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi. Gürer, açıklamasında zor koşullar altında hayatlarını idame ettirmeye çalışan emeklilerin AK Parti hükümeti döneminde daha büyük sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek Hükümet yetkililerinin ‘Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz ’, ‘Emeklilere insanca yaşamların sürdürecek emekli maaşı vereceğiz’ şeklinde vaatlerde bulunduğunu ama emeklilerin sorunlarının giderilmediğine dikkat çekti. Gürer, ayrıca hükümetin emeklilerin sorunları çözmek yerine daha kötü koşullarda yaşamasına neden olduğuna değinerek emeklilerin hallerinden memnun olmadıklarını vurguladı.

“Gelişmiş Ülkelerdeki Emeklilerle Aramızda Uçurumlar Bulunuyor”

Gürer konuşmasının devamında ülkemizde kredi kartı ile alışveriş yapan, kredi borçlarını ödemekte zorluk çeken, çoklarına haciz gelen emekliler ile gelişmiş ülkedeki emeklilerin yaşam koşulları arasında uçurumların bulunduğunu belirterek şu cümlelere yer verdi:

“Gelişmiş ülkelerdeki emekliler tatillerini değişik ülkelerde çok rahatlıkla geçirebilirken, bizdeki emeklilerin bırakın dışarıda tatil yapmayı, Türkiye’de bir yerden bir yere adım atacak durumda olmadıklarını da görmekteyiz.”

2000 yılı sonrası intibak düzenlemesi yapılmamasına da değinen Gürer, ilaç katkı paylarında iyileştirme sağlanmaması, emekliye konut projesinde gereken desteğin sağlanamamasını da eleştirdi. TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinde emeklilerle ilgili beklentilerin sosyal barışın sağlanması açısından da önemli olduğunu işaret eden Gürer “Sosyal Devlet emeklisine rahat, huzurlu, mutlu bir yaşam oluşturarak olunur" dedi. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.