Öne Çıkanlar Sera terörist fibabanka çin Dantel Beşerî Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Ariana Grande tbmm Gözcüler filminin yeni posteri Hilmi Deler

CHP'li Tekin: Süreç İyi Yönetilemezse Çatışmalara Da Neden Olur

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Suriyelilere vatandaşlık tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Tekin açıklamasında, “Bir gece akla esince hadi vatandaşlık veriyoruz demek çok farklı bir düzlemde tartışmalara neden olacaktır. Bu süreç iyi yönetilemezse çatışmalara da neden olur” ifadelerini kullandı.
 
Tekin, yaptığı açıklamada, CHP olarak başından beri, mülteci krizini iç politika malzemesi yapmayan, mültecilerin insan haklarını koruyan, kalıcı bir anlaşma yapılması gerektiğini savunduklarının altını çizdi.
 
Mültecilerin siyasi propaganda malzemesi yapıldığını belirten Tekin, mültecilerin, siyasilere hizmet eder hale getirildiğine dikkat çekti.
 
“Tartışmalara Neden Olacaktır”
 
Tekin açıklamasında, “Bugün ise Suriyeli mültecilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir kurum, kuruluş ya da uzmanla istişare etmeden bir gece aklına gelen bir planın ortasında kaldığı görüyoruz. Bizler kalıcı politikalar izlenmesini hep destekledik” ifadelerine yer verdi.  Tekin açıklamasına, “Ancak bir gece akla esince hadi vatandaşlık veriyoruz demek çok farklı bir düzlemde tartışmalara neden olacaktır. Bu süreç iyi yönetilemezse çatışmalara da neden olur” ifadeleriyle devam etti.
 
“ Ne Acı…”
 
Türkiye’de, 2.7 milyon Suriyeli mültecinin yaşadığını ve bunların yarısının çocuk olduğuna hatırlatan Tekin açıklamışına şöyle devam etti:
 
”Yani Erdoğan 1 milyon çocuğun hayatını kendi siyasi emellerine alet etmekten, nefret söylemini körüklemekten, Suriyeli ‘’Kardeşlerimiz’’ derken, en derine düşmanlık ekmekten vazgeçemiyor. Dün, Suriyeli mültecileri vatansız bırakan dış politikanın mimarı olanlar, bugün onlara vatandaşlık vaat ediyorlar. Ne acı...”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.