Öne Çıkanlar ankara tsk chp konya deprem diyarbakır sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Çin’den ABD’ye Karşılık: 4 Kişiye Yaptırım Uygulanacak

Çin’in Washington’un Xinjiang ile ilgili yaptırımlarına karşılık olarak, ABD’li dört kişiye yaptırım uygulama kararı aldığı açıklandı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, başkent Beijing’de düzenlenen basın toplantısında, ABD’nin Çinli yetkililere yaptırım uygulama kararını kınadıklarının altını çizerek, Washington’un söz konusu adımla Çin’in iç işlerine ciddi şekilde müdahale ettiğini, uluslararası ilişkilerin temel normlarını ihlal ettiğini ve Çin-ABD ilişkilerine zarar verdiğini belirtti.



Zhao Lijian, Çin’in ABD'nin yaptırımlarına karşılık olarak ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu Başkanı dahil olmak üzere ABD’li dört kişiye yaptırım uygulamaya karar verdiğini açıkladı. ABD’nin tamamen Çin’in iç işi olan Xinjiang ile ilgili konulara müdahale hakkının bulunmadığını vurgulayan sözcü, ABD’nin söz konusu yaptırımları derhal kaldırarak, Xinjiang ile ilgili meselelere ve Çin’in iç işlerine müdahale etmeyi durdurması gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı, 10 Aralık’ta Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde insan hakları ihlalinde bulunduğu iddiasıyla Çinli dört yetkiliye yaptırım uygulama kararı aldıklarını açıklamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.