Öne Çıkanlar chp ankara tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam abd

Cizre’de Makinalı Toplu Çalışma Hızla Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yürüttüğümüz ıslah çalışmaları ile hem muhtemel taşkın zararlarının önüne geçiyoruz hem de sınırlarımızın güvenliğinin sağlanmasına destek oluyoruz. Bakanlık olarak bu tür projelerle insanımızı ve toprağımızı korumaya devam edeceğiz.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Cizre’de Dicle Nehri’nin ıslah edilmesi gayesiyle yürütülen toplu makinalı çalışmalara hızla devam ediliyor.



Dicle Nehri’nin ülkemiz ile Suriye arasında sınır teşkil eden kısımlarında hem muhtemel taşkın zararının önüne geçilmesi hem de kıyı oyulmalarının engellenmesi maksadıyla başlatılan toplu makinalı çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Söz konusu bu çalışmalar aynı zamanda sınırın yasadışı yollardan geçilmesini önlemek maksadıyla ASELSAN tarafından kurulacak güvenlik sisteminin altyapısına ve güvenlik yoluna hizmet edecek.

Şu ana kadar 14,3 km uzunluğunda sedde yapımı gerçekleştirilen projede tamamlanan bu şeddenin 10 km’lik kısmının taş tahkimatı ile yaklaşık 788 bin metreküp rusubat nehir yatağından alınarak yatakta su yüzeyi oluşturuldu.
Yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan toplu makinalı çalışmayla yaklaşık 3 bin dekar arazi kıyı oyulmalarına karşı korunacak. Ayrıca bu çalışma ile Cizre’de Dicle Nehri kenarında yürütülen park ve rekreasyon çalışmalarına da katkı sağlanmış olacak.

“Sınırlarımızın Güvenliğinin Sağlanmasına Destek Oluyoruz”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ülke genelinde ıslah çalışmaları konusunda çok muazzam işler yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
“Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yürüttüğümüz ıslah çalışmaları ile hem muhtemel taşkın zararlarının önüne geçiyoruz hem de sınırlarımızın güvenliğinin sağlanmasına destek oluyoruz. Bakanlık olarak bu tür projelerle insanımızı ve toprağımızı korumaya devam edeceğiz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.