Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak suriye Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hatay dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen

Cumhurbaşkanı Erdoğan BRICS Zirvesine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS (Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika) Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan yarın Zambiya’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek.

BRICS zirvesine katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentine giden Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile görüştü. Johannesburg’da Güney Afrika Cumhuriyeti Müslüman toplumunun kanaat önderleri ile bir araya gelen Erdoğan, Türkiye’nin Pretorya Büyükelçiliği Kançılarya binası açılış törenine de katıldı.

“İİT İle BRICS Arasındaki İş Birliğinin İlerletilmesine Çok İhtiyaç Var”

BRICS Outreach Çalışma toplantısından önce aile fotoğrafı çekimine katılan Erdoğan, toplantıda bir konuşma yaptı. Türkiye’nin, İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı sıfatıyla zirveye davet edildiğine dikkat çeken Erdoğan, “Teşkilat ile BRICS arasındaki iş birliğinin ilerletilmesine gerçekten çok ihtiyaç var. Daha adil bir dünya için, Güney-Güney iş birliği süreçlerinden bu çerçevede istifade edebiliriz. İslam Kalkınma Bankası ile BRICS Yeni Kalkınma Bankası arasında özellikle Afrika’nın kalkınma çabalarının desteklenmesine matuf iş birliği imkânlarının değerlendirilmesinde de fayda görüyorum” şeklinde konuştu.

Zambiya Ziyareti Yarın

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan yarın Zambiya’ya gidecek ve Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Chagwa Lungu ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.