Öne Çıkanlar türkiye gündem özel meme kanseri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu burgan bank kınama ihracat cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Metina CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bundan Sonra Senin Uçakların Bakalım Türkiye'ye Nasıl Gelecek?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda’nın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun uçağının iniş iznini iptal etmesiyle ilgili, vatandaşların Hollanda’nın tezgâhını bozacağını belirterek, “Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma, bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye’ye nasıl gelecek?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar'da toplu açılış töreninde konuştu. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Erdoğan, Türkiye’de vatanları için, bayrağı için, ezanı için, özgürlükleri için güneş gibi batmaya hazır 80 milyon yürek olduğu müddetçe kimsenin yan bakamayacağını, kimse diz çöktüremeyeceğini ifade etti. Ne kadar saldırılırsa saldırılsa gündemin asla terk edilmeyeceğini belirten Erdoğan, bir yandan terör örgütlerine nefes aldırılmazken diğer yandan da yatırılmaların yapılmaya devam edeceğini kaydetti. Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş iznini iptal etmesini de değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
“Dışişleri Bakanımız Hollanda’da vatandaşlarımızla buluşma programına gidecekken kendisine ‘uçuşa yasak’ haberi geldi. Düşünün, Türkiye’nin Dışişleri Bakanı vatandaşlarıyla buluşmak için Hollanda’ya gidecek, Hollanda ‘uçuşa yasak’ notasını geçiyor. Hollanda, bir sıçrarsın, iki sıçrarsın ama bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgâhınızı bozacaklar 16 Nisan’da. İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin, büyütün, bunların hepsi size ters olarak dönecek ve bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan’dan sonra bizler uygulamalarımızı başlatacağız. Bizler sabırlıyız. Sabreden kimse zafere ulaşır.”

BUNLAR NAZİ KALINTISI, BUNLAR FAŞİST
Bağcıların insanlarının Hollanda’ya notasını verdiğini ifade eden Erdoğan, “Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma, bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye’ye nasıl gelecek? Tabi burada ben diplomasiyi konuşuyorum, yoksa vatandaşların seyahatini değil, o ayrı bir konu ve bunların değerlendirmesini ona göre yapacağız. Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi nedir bunu biliyor. Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist. Bunu böyle biliniz” diye konuştu.
Hollanda’nın ve Almanya’nın Bağcılardaki toplu açılış törenini izlediğini belirten Erdoğan, “Hepsine selam olsun, 16 Nisan için selam olsun” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU’NUN DAVETİNE YANIT: SENİNLE BİZ NEYİ KONUŞACAĞIZ?
 
Erdoğan, Eğitimden sağlığa her alanda yapılan 314 trilyon TL’lik hizmetin Bağcılar İlçesi’ne hayırlı olmasını söyleyerek, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumla tarihi bir karar verileceğini ifade etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini televizyon programına davet etmesini de değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki zat da davet yapıyor. Ya seninle biz neyi konuşacağız ki? Sen Kandil’in başındakilerle berabersin. Bizim Kandil’in başındaki teröristlerle konuşacak hiçbir şeyimiz yok. ‘Hayır’ ne demektir diye sorarsanız size tek cümleyle cevap vereyim; hayır, bu ülkede terörü ikame etmeye çalışan PKK’lı bölücü terör örgütünün yandaşlarına destektir, o kadar. Kim ne derse desin” dedi.
Anayasa değişikliği referandumunda halkın önünde iki yolun bulunduğunu ifade eden Erdoğan, ya yanılan krizlerin en önemlisi olan mevcut yönetim sistemi ile devam edileceğini ya da istikrarın güvenin teminatı olacak yeni yönetim sisteminin hayata geçirileceğini kaydetti.

BÖYLE SAÇMA SAPAN ŞEYLER
Referandum konusunda millete güvendiğini anlatan Erdoğan, hayır diyenlerin, neden hayır dediklerini izah edemediğini, 18 maddelik anayasa değişikliği metninin Kılıçdaroğlu tarafından bile okunmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nu anayasa değişikliğine ilişkin yalan yanlış bilgi vermekle suçlayan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Konuşmanın bütününü dinleyemedim şimdi onların hepsini aldırtıyorum Sultanbeyli konuşmamda onların hepsine tek tek hukuki olarak cevabı vereceğim. Çünkü ya okumadın, hiç olmazsa okumasına sağlayayım. Oraya gelip onu dinleyen vatandaşlarda işin gerçeğini bilsin. 18 yaşındakilere seçilme hakkını çok görüyor. Ve ne diyor biliyor musun? Ve çok daha enteresanı ‘erken emeklilik olacak oradan maaşlarını tıkır tıkır alacaklar’ böyle saçma sapan şeyler. Şu anda milletvekillerinin emeklilik yaşı, milletvekili olduğu andan hemen 2 sene sonra başlar diye bir şey yok. Bunların hepsini arkadaşlarım çıkartıyor cevabını da kendisine Sultanbeyli’den vereceğim ki milletim aldatılmasın.”

“BİZİM YAŞADIĞIMIZ SORUNLARI GELECEK NESİLLER YAŞAMASIN”
Kılıçdaroğlu’na eleştirilerini sürdüren Erdoğan, CHP Liderinin, ‘cumhurbaşkanı başka partiden olursa kavga çıkar’ dediğini belirterek, “Halbuki biz yeni sistemi tam da bu sebeple milletimizin takdirine sunuyoruz. Yani Sezer rahmetli Ecevit’in anayasayı yüzüne fırlattı, halbuki bunların ikisi de farklı değildi, aynı siyasi zekaya sahipti. Orada kavga çıktı. İşte o kavgayı biz ortadan kaldıralım diye cumhurbaşkanlığı ile başbakanlığı birleştiriyoruz. Bu iş bitiriliyor. Çok ağır bedeller ödedik. Anayasa kitapçığı fırlatıldı ertesi gün milyarlarca dolar bu ülkeye fatura edildi. Ülke uzun yıllar bir krizden diğerine sürüklendi. Bizim yaşadığımız sorunları gelecek nesiller yaşamasın istiyoruz” diye konuştu.
Geçmiş yıllarda yaşanan hükümet krizlerini anımsatan Erdoğan, Anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi. Faiz konusunda istenilen seviyeye hala ulaşılamadığını ifade eden Erdoğan, bazı bankaların halen faizlerde ikili rakamlara çıktığını, bunun da düzeltileceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu’na ‘yeni sistemde başbakan yok, öğren, öğren’ diye seslenen Erdoğan, bundan sonra kimsenin milletin yarısından fazlasını almadan yönetime gelemeyeceğini vurguladı. Kanun teklifi verme yetkisinin artık sadece milletvekillerine ait olacağını söyleyen Erdoğan, Cumhurbaşkanının bütçe kanunu dışında kanun teklifi verme yetkisinin bulunmadığını belirterek, “Anladın mı Kılıçdaroğlu? Benim kardeşlerimi, vatandaşlarımı bir kahvaltı verip niye aldatma yoluna gidiyorsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.